реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

СБУ взяла торгівців зброєю на Чернігівщині

Служба безпеки України викрила злочинну групу, яка у змові з бойовиками, котрі діють на Сході України, намагалася налагодити продаж зброї, вивезеної на мирну територію із зони бойових дій у Донецькій області. Канал незаконного переміщення засобів ураження перекрито у результаті успішної спецоперації СБУ.

Зловмисники організували підпільну торгівлю вогнепальною зброєю на території Чернігівської і Київської областей під прикриттям власних торгівельних закладів з продажу військової амуніції (бронежилети, каски, розгрузки). Злочинці встановили тісні контакти з незаконними військовими формуваннями, які діють на Сході України, і підшукували покупців зброї та боєприпасів. Крім власної наживи та фінансування тероризму, ініціатори злочинної схеми мали на меті дискредитувати переважну більшість підприємців у цій сфері, які надають доброчинне сприяння волонтерським організаціям у забезпеченні спорядженням українських військовиків.

У результаті оперативної роботи задокументовано спробу незаконно реалізувати 4 автомати „АК-47” (калібру 7.62 мм), пістолети „ТТ” і ПМ та майже 500 набоїв, які були вилучені правоохоронцями.

19 грудня ц.р. співробітники СБУ із залученням бійців спецпідрозділу „Альфа” затримали учасників групи – двох мешканців Чернігівської області та жителя м. Києва „на гарячому ” під час спроби реалізувати чергову партію зброї.

Під час обшуків у помешканнях та у магазині військової амуніції, що належить затриманим особам, було виявлено та вилучено АГС (автоматичний гранатомет станковий), 66 гранат „Ф-1”, 3 автомати „АК-47” та магазини до них, майже 1500 набоїв різного калібру, а також 60 тисяч доларів США готівкою.
Тривають оперативно-слідчі дії.

За матеріалами прес-центру СБУ



Теги:Альфа, фінансування тероризму, торгівля зброєю, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar