реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

СБУ вирахувала кількох промосковських агітаторів

За матеріалами управління СБ України в Чернігівській області повідомлено про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України двом мешканцям Київщини та Чернігівщини.

Прокремлівських агітаторів було викрито під час проходження ними огляду на одному з блок-постів регіону.

Прес- група управління СБУ повідомляє, що слідством встановлено: мешканець Бориспільського району Київської області через інтернет-месенджер поширював матеріали, де йшлося про те, що метою російського вторгнення є боротьба зі злом та нацизмом.

Інший ворожий поплічник, мешканець Чернігова, розповсюджував пропагандистську інформацію, у якій серед іншого висловлювалось захоплення роботою російських військових.

Призначеною СБУ експертизою підтверджено протиправний характер публікацій фігурантів проваджень.

Працівники спецслужби уточнюють: «Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ст. 436-2 (поширення матеріалів із виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України».

Служба безпеки викрила також інших інтернет-агітаторів у Чернігівській області.

Один із затриманих – іноземний громадянин, що приїхав у нашу область, щоб поширювати пропаганду забороненого російського телеканалу «russia today».

Як повідомила прес- група управління СБ України, він нав’язував кремлівську пропаганду жителям Євросоюзу. Для цього використовував власні Ютуб- і Телеграм-канали, загальна аудиторія яких становила понад пів мільйона підписників. У своїх дописах і відеосюжетах він підтримував збройну агресію рф і виправдовував військові злочини окупантів проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Також зловмисник розповсюджував дезінформацію з фронту і закликав країни ЄС обмежити допомогу нашій державі.
Він робив це не просто через якісь свої переконання, а виконував «редакційні завдання» кремлівського рупора щодо збору матеріалів для підготовки і випуску замовних сюжетів про війну в Україні.

До злочинної діяльності він залучив свою співмешканку, яка допомагала йому «монтувати» фейкньюз для зарубіжних інтернет-користувачів.

Співробітники СБУ задокументували факти інформаційно-підривної діяльності зловмисників. Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.



Теги:агенти Москви, широка війна, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar