реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

СБУ викриває антиукраїнську діяльність УПЦ МП

Служба безпеки продовжує викривати нові факти підривної діяльності митрополита-колаборанта.
СБУ не називає імені митрополита, але йдеться про митрополита Тульчинського УПЦ МП Іонафана (в миру Анатолій Єлецьких). Саме в нього, як РІСУ повідомляла раніше, СБУ проводила обшуки. Саме цей митрополит 7 листопада отримав повідомлення про підозру.

"Встановлено, що очільник єпархії підготував пропагандистські листівки, в яких виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію східних та південних районів України.

Крім того, у своїх «агітках» він закликав до захоплення державної влади і порушення меж кордону нашої країни.

Надруковані серійним накладом прокремлівські матеріали зберігав у підсобних приміщеннях церкви. В подальшому планував організувати їх роздачу місцевим жителям через канцелярію єпархії.

Ініційована СБУ незалежна експертиза підтвердила наявність незаконної діяльності проти державної безпеки України.

Нагадаємо, що два архієреї УПЦ МП, очолюваної митрополитом Онуфрієм Березовським, втекли у Росію, а кримсьі зрадники - архієреї цієї церкви, спокійно прийняли російську окупацію. Сам же Онуфрій жодним чином не засудив напад Росії на Україну, а продовжує залишатися у структурі російської церкви.

Що ж до Іонафана Єлецьких, то він відзначився антиукраїнською діяльністю ще від часу переходу митрополита Філарета Денисенка в українську церкву, всіляко його ганьблячи. Очевидно, як тепер зрозуміло, за завданням своїх роійських кураторів.



Теги:РПЦ, УПЦ МП, колаборанти, агенти Москви, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar