реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Сабоданіти

Після таких розкішних крапок над "і", які розставив Константинополь - денонсація передачі Київської митрополії Москві 1686; невизнання чинними анатем Москви на архієреїв УПЦ КП та УАПЦ; підтвердження виняткового права на дарування нових автокефалій - залишається одне:

ВІДСУТНІСТЬ оцінки Вселенською патріярхією т.зв. Харківського собору 1992 року, на якому була створена вся ієрархія РПЦ в Україні на чолі з громадянином РФ Василем Сабоданом.

Чому патріярх Варфоломій мовчить про віроломність цього "собору" й незаконність ієрархії "УПЦ МП"? Тепер, 26 років по тому, на чолі з Березовським і тими трьома єпископами, які, бачте, роблять подвиг - погоджуються брати участь в Об'єднавчому Соборі...

Константинополь мовчить. І не говорить, що прибічники Сабодана в Україні за 26 років перетворилася на специфічну групу - з власною єретичною ідеологією, московським етатизмом, проповіддю католицького двоємислія - бути ієрархом "двох церков одночасно", вченням про "священну" мову ЦСЯ і "утилітарну" українську.

З оцим харківським творивом Вселенська патріархія перебувала і перебуває - тепер уже в односторонньому - євхаристійному спілкуванні.

І от тепер читаю інтерв'ю "проукраїнського" єпископа-сабоданіта Симеона, якого сватають на Собор мало не як одного з претендентів на Першосвятительську катедру, і бачу за кількома його маніпуляціями наскільки ХВОРІ ці ієрархи.

Усі. Драбинки, Звєрєви й Шостацькі. Усі ці донедавна архі-канонічні й визнані Фанаром єретики.

От вам кілька маніпуляцій від Симеона, єпископа РПЦвУ в останньому інтерв'ю Главкому:

- Російську церкву називає Руською - це некоректний переклад слова "русская". Бо власне "русская девушка" перекладається як "російська дівчина", а не "руська дівчина";

- каже шо хотів аби Русская церква дала нам автокефалію. Але він же не дурний і знає, що автокефалію дає ТІЛЬКИ Константинополь.

НЕ ВІРЮ цій персоні. 22 роки архієрей? А от і ні. 22 роки член групи Сабоданітів, які отримали незаконні свячення в Харкові.

Про це ТАКОЖ має сказати Константиполь. І визнати свою помилку - молитовне спілкування з цим самочинним угрупованням. Ім'я яким САБОДАНІТИ.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:харківський собор, сабоданіти, об'єднавчий собор, Ростислав Мартинюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar