реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Саакашвілі: Захід дочекався, коли Росія його бомбить

Екс- президент Грузії Міхаел Саакашвілі розмістив на своїй сторінці у Фейсбук оцінку ситуації навколо збитого росіянами літака:

"Позавчора Європейська Рада знову не змогла домовитися про серйозні, тобто - секторальні санкції. Вчора літак з живими людьми впав з неба. Але ця трагедія далеко не звалилася з неба, вона готувалася вже давно. На очах Європи російська бронетехніка і засоби ППО перетинають кордон суверенної України, найбільшої за територією європейської держави, а Європа воліє безсоромно дивитися в інший бік. Пару місяців тому, під час мого критичного виступу на форумі у Брюсселі, міністр іноземних справ однієї великої європейської країни, представника якої, до речі, пророкують на Верховного Комісара Європи з закордонних справ, агресивно заперечила мені: - «То що, Ви нам пропонуєте бомбити Росію? », на що я їй відповів -« Ні, почекайте поки вони розбомблять Вас ». Звичайно багато в залі порахували мою репліку недипломатичною.

І ось російська ракета з протиповітряної системи, передана, без всякого сумніву, за вказівкою Путіна терористам, дійсно потрапила в літак з сотнями європейців на борту.

Путін відразу ж поспішив звинуватити у всьому Україну, ось, мовляв, не опиралася б Україна і не треба б було збивати літаки, це цинічно. Але Путін знає, для кого говорить. Коли у нас в місті Горі, який інтенсивно бомбила Росія касетні снарядами, загинув нідерландський журналіст, його європейський колега, засудивши Росію, також сказав, що в загибелі журналіста винна і Грузія, яка своїм опором викликала бомбування з боку Росії. Звичайно, головний винуватець всього цього свавілля сидить у Кремлі, але без посібників в Берліні, Брюсселі, в Римі і т.д. навряд чи цей кремлівський упир посмів би виходити на щоденне криваве полювання".



Теги:європейські санкції, СААКАШВІЛІ, збитий літак, російсько- українська війна, ЄЕС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar