реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Рух Луценка створює проблеми для бездіяльної опозиції

Поява громадського руху Юрія Луценка "За третю республіку" створить четверту колону в опозиції та може призвести до розколу опозиційного руху.

Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу висловив голова правління Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Поява цього руху передбачає появу четвертої колони в опозиції. Хоча сам Луценко і каже, що він не претендує на роль четвертого лідера опозиції, але де-факто створення четвертої опозиційної колони фактично означає що диференціація опозиційного руху посилюється, і можливо це буде підживлювати прогнози про розкол опозиції, - сказав він.

Політолог переконаний - Луценко сам ще не визначився, яку роль він хоче грати.

"З одного боку, він розуміє, що якщо він захоче стати ще одним лідером, це тільки посилить суперечки в середині опозиції. З іншого боку, амбіції це річ неконтрольована. І Луценко, і нинішнім лідерам опозиції доведеться ще шукати спільну мову між собою, тому що розбіжності стратегічно-тактичні неминуче виникатимуть. Якщо Луценко де-факто почне конкурувати з нинішніми опозиційними силами, це не посилить, а може навіть послабити нинішній опозиційний рух", - наголосив експерт.

Фесенко також зазначив, що склад засновників "народного руху за третю республіку" викликає серйозні питання.

"Якщо це буде рух ветеранів майдану, при чому ветеранів, які після "майдану" себе не знайшли і опинилися на узбіччі? Є серйозні сумніви, чи вдасться їм всебічно реалізувати цей проект.

Товариші, які зараз поза великою політикою - Стецьків, Філенко і Безсмертний - хочуть використати звільнення Юрія Луценко як певний трамплін для свого повернення. Проте попередні спроби всіх цих людей реалізовувати свої проекти після "майдану" були невдалими. Якщо це буде рух ветеранів майдану, серйозних перспектив у нього не буде", - додав політолог.

Нагадаємо: екс-глава МВС Юрій Луценко, заявив що має намір створити громадський "Народний рух за третю республіку", основною метою якого стане "підштовхування опозиції до правильних рішень".

Нове об'єднання матиме написати "план оновлення і будівництва країни". Учасники цієї ініціативи визнають, що вона прив'язана до майбутніх президентських виборів, а одним із її підсумків стане підтримка одного з кандидатів у президенти.


Укрінформа



Теги:Володимир Фесенко, рух Луценка, опозиція, За третю республіку


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Конечно, Янукович ведь не спроста Юрика освободил! Это помилование четко показывает, что между властью и оппозицией существует сговор! Теперь у  "единой" оппозиции появился еще один угол. И чем больше будет таких угловых лидеров, тем слабее будет протест и тем выше вероятность выхода во второй тур  президентских выборов Тягнибока, что власть для победы и нужно.
avatar