реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Руйнування мережі російських шпигунів

Ситуацію, яка зараз склалася з висланням російських дипломатів-розвідників, можна назвати дипломатичною війною. Це означає руйнування російської розвідницької мережі на всьому Заході.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі»  на телеканалі ZIK заявив політичний аналітик Володимир Горбач.

«Ситуацію, яка зараз склалася, можна назвати дипломатичною війною. Формально – це люди з дипломатичним статусом, але неформально – це розвідники під дипломатичним прикриттям. Про це говорить Тереза Мей і Борис Джонсон. Що відбувається? Це фактично руйнування російської розвідницької мережі на всьому Заході», – вважає пан Горбач.

За його словами, перед цим Британія провела переговори зі своїми союзниками і дала інформацію про наявність розвідників у їхніх дипломатичних установах.

«Зараз відбувся акт солідарності – це висилка цієї розвідувально-підривної мережі. Насправді спецслужби знають, хто є розвідником під прикриттям. До якогось часу вони це толерують. Коли приходить час робити демарші, вони їх роблять. У нормальній ситуації агентів, які викрились, звільняють тихенько. Зараз ми маємо справу з політичною акцією всього Західного світу, спрямовану проти Росії», – відзначив експерт.

Водночас як зауважив пан Горбач, коли Україна стала жертвою агресії, то отримала глибоке занепокоєння, і реакцією були санкції і фінансово-економічна допомога.

«Натомість у Британії дуже багато союзників. Це і Співдружність, і особливі відносини зі США і ЄС. В України дуже мало союзників. Навіть підписанти меморандуму не зробили того, на що ми розраховували. У нас є право говорити, чому цього не було зроблено раніше, але міжнародні відносини – це громіздка система і навіть зараз не всім країнам дійшло. Тому добитися одностайної дипломатичної позиції – це велика робота. Наступним етапом буде поглиблення фінансово-економічних і персональних санкцій», – констатував Володимир Горбач. ЗІК



Теги:Володимир Горбач, ізоляція Росії, висиока дипломатів, шпигуни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar