реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Розвідник: Росія створює провокації на півдні та сході України

Домінування над Україною - потужна політична і військова стратегія Росії, яку спільно реалізують політики і військові російських збройних сил, - заявив екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.

«В геополітичних планах – це домінування по Україні. Тут нема відокремлення позиції військових від позиції політиків. Це єдина схема вироблення стратегії, прийняття рішень і дій», - наголосив експерт.

Він додав, що наразі відбувається нагнітання ситуації в Південних і Східних регіонах України з метою створення передумов для суспільних заворушень і введення збройних сил. «Треба бути дійсно пильним, щоб не дестабілізувати ситуацію, не допустить роздмухування сепаратистських настроїв або протистояння між людьми. Оце якраз варіант дуже небезпечний, бо в такій ситуації створюється або реальна нестабільність, або ілюзія нестабільності», - попередив експерт.

Він наголосив, що керівництво країни має докласти всіх зусиль, аби врівноважити суспільні настрої і налагодити діалог між центральною владою і регіонами. «Треба знайти особливо чутливі теми, які знімуть напругу і доведуть до діалогу між центром і регіонами, які занепокоєні ситуацією. Прийнято правильне рішення - роззброїти всі громадські організації, всі інші сектори, які мали зброю. Для того, щоб не створювати нові передумови для конфронтації між людьми», - підсумував Маломуж.



Теги:Служба зовнішньої розвідки, Микола Маломуж, російська окупація, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar