реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Розсада помідорів і "підгодовування"

Багато людей, які вирощують власноруч розсаду помідорів, з огляду на сучасні рекламні компанії та різні "спільноти" в інтернеті, чомусь дуже наполегливо прагнуть "підгодувати" свою розсаду.

Але слід зауважити, що підгодовувати розсаду, особливо на перших етапах її життя, взагалі не потрібно.
Так зване лікування розсади помідорів відбувається без застосування добрив та "хімії". Якщо ваша розсада хвора, то її інколи простіше пересіяти, ніж лікувати. А якщо ще не все втрачено, то:

1. Підсипати грунт якомога більше, щоб засипати стебло майже до листків.

2. Припинити полив, якщо земля перезволожена. Інколи навіть верхній сухий шар землі не говорить про нестачу вологи. Зазвичай на дні ємкості, у якій росте розсада, стоїть вода і земля там давно закисла. Тому найліпше пробити дірки у дні ємкості і припинити полив на тиждень

3. І найголовніше... те, що збиває з пантелику більшість ... знизити температуру повітря до 14-15 вдень і до 12-13 вночі. Виносити на повітря (на двір) лише у затінок і не ставити розсаду на сонце, особливо пекуче, бо сонячний опік домашній розсаді майже гарантований і її вже ніяк не врятуєш.

І ще... пікірування - це не пересадка рослини. Виконати правильне пікірування не вміють 99% городників. А пересадка - її можна виконувати безліч разів, бо помідори від неї не страждають. І першу пересадку можна робити навіть у віці одного тижня з часу сходів помідорів.

Анатолій ЯРОВЕД

P.S. З іншими рослинами все інакше і там геть інші правила. Фото не моє. І це приклад розсади, яка хворіє, але її ще можна врятувати.



Теги:помідори, щоденники весни, розсада, Анатолій Яровед


Читайте також



Коментарі (0)
avatar