реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Розпад ВР - та давно пора!

Несподівана відставка прем'єр- міністра Арсенія Яценюка цілком логічна в сенсі наступних дострокових виборів Верховної ради. оскільки "УДАР" та "Свобода" вийшли з правлячої коаліції, то й у відставку подає уряд, сформований нею. Цим дається шанс Президенту оголосити нові вибори.

Але ще тільки шанс, бо треба, щоб не була утворена коаліція більшості нова. Та схоже, що комуністи і регіонали на це не будуть здатні. Тим паче, що фракція КПУ розпущена. До речі, на цілком законних підставах - у комуністів нема жодного депутата- мажоритарника, а за регламентом тоді фракції бути не може. Суд над Компартією ще попереду...

Таким чином, через 30 днів нема коаліції - Президент оголошує про розпуск Верховної ради і нові вибори.

І не треба нам дурних порівнянь з 1918 роком, коли російські комуністи окупували Україну - на відміну від того часу, нині в України є законний Президент - Верховний Головнокомандуючий. А така Верховна Рада, як нині, більше шкодить приносить Україні, ніж користі. Інша річ за яким порядком відбудуться нові вибори: якщо без відкритих списків - значить, насправді український політикум не готовий до прозорих європейських правил.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:коаліція, Фракція КПУ, нові вибори, відставка Яценюка, розпад ВР


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Розпалась, пане Василю, не ВР, а коаліція. Коаліція відмовилась підтримувати законами свій уряд у саму скрутну годину - коли, як заявив Яценюк, нема чим заправляти БТРи та нема чим виплачувати зарплату військовим та бюджетникам. Ото Путін радується!. У нього є і солярка і гроші для найманців. 
Та й навіщо заправляти БТРи?  Славянськ від бойовиків визволили, а міська рада і міліція тамошні як були сепаратистськими, так ними і залишаються. 
А Ваше порівняння з 1918 роком цілком слушне - якщо нема чим заправляти БТРи, то настав час знову збирати під Крути студентів та школярів.
avatar
0
2
В умовах війни діють і відповідні закони. А у нас Закон буває не шанують і у мирний час.
Безвідповідальність шляхом швидких відставок давно є згубною системною практикою.
В армії є правило: пост здав - пост прийняв.
avatar