реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Розпад Росії: регіональні армії

Те, в що вперто не вірять окандидачені науковими званнями українські професори, стається вочевидь: тріск розпаду Росії наближається - наразі вже з весни минулого року створюються регіональні армії.

Так під виглядом боротьби з Україною створені так звані "іменні добровольчі батальйони" - наприклад, тюменський саперний батальйон "Тобол", перм'яки створили мотострілецьку роту "Парма", є башкирський мотострілковий батальйон імені Мінігалі Шаймуратова, є підрозділи у Курській області, в Марій-Ел, на Кубані, в Амурській області, в Нижньому Новгороді батальйон імені Кузьми Мініна тощо. В Татарстані - батальйон "Алга", у Бурятії - "Байкал" і так далі.

Звісно, Москва на це пішла не від веселого життя - "друга армія світу" виявилася кривавою пустишкою і зараз Москва робить ставку на регіональну ідентичність, сподіваючись, що переважна більшість цих добровольців загинуть в Україні. Але ж загинуть не всі, а ті, що повернуться, стануть основою для регіональних армій.

Тепер же свіжа новина - по всій Росії планують створити Центри підготовки бійців. Формування бойових загонів для захисту інтересів регіональних еліт при майбутньому розпаді РФ триває.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:розпад Росії, широка війна, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar