реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Розмінували Ведильці. Фотозвіт

Другий місяць поспіль зведений підрозділ аварійно-рятувального загону спецпризначення управління МНС в Чернігівській області виконує завдання по очищенню та знешкодженню від вибухонебезпечних предметів території колишнього авіаційного полігону "Ведильці" поблизу с. Ведильці Чернігівського району.
Роботи проводяться з метою не допустити загибелі й травмування населення регіону від надзвичайних ситуацій, пов’язаних із вибухами боєприпасів та на виконання "Державної цільової соціальної програми протимінної діяльності Міністерства з питань надзвичайних ситуацій на 2009-2014 роки", затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2009 року.
В складі зведеного загону працюють групи піротехнічних робіт і транспортного забезпечення, мобільний медичний пункт. Створені всі умови для забезпечення проведення робіт, а також відпочинку особового складу.
До групи піротехнічних робіт входять досвідчені фахівці За їхніми плечима - ліквідація надзвичайної ситуації на 275 артилерійській базі у Ново-Богданівці Запорізької області, а також сотні знищених вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни, виявлених на території Чернігівщини.
На даний час вже перевірено 180 гектарів полігону "Ведильці", що відповідає плану перевірки на цей рік. Ще 100 гектарів планується перевірити у наступному році. Незважаючи на те, що колишній авіаційний полігон кілька років не використовується військовими формуваннями Міноборони, проте боєприпаси, а це 4 виявлених в ході обстеження снарядів різного калібру та підривники до авіаційних бомб, свідчать про те, що піротехніки МНС виконують небезпечну, але потрібну роботу заради збереження життя цивільного населення. До того ж, ці місця здавна славляться як "грибні". Мешканці навколишніх сіл, Славутича й Чернігова кожен рік приїздять сюди цілими сім’ями на тихе полювання.
Тож про те, що проводяться небезпечні роботи, свідчать встановлені попереджувальні таблички, периметр території огороджений смугастою стрічкою, населення сусідніх сіл сповіщено про можливу небезпеку.
Слід зазначити, що заходи з виконання державної програми по розмінуванню колишніх військових полігонів проводяться з квітня цього року. На даний час повністю перевірено територію колишнього авіаполігону "Ваганичі" в Городнянському районі, а це 409,5 гектарів. Наступний після "Ведильців" - один з найбільших полігонів колишнього Радянського Союзу "Батурин" у Бахмацькому районі, площа якого складає 3600 гектарів.

Полковник служби цивільного захисту Юрій Федоров,
перший заступник начальника УМНС в Чернігівській області


















Коментарі (0)
avatar