реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Розчарування і радощі голови Чернігівської обласної державної адміністрації

Підсумкова прес-конференція голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка проходила після селекторної наради з керівниками районів. На ній констатувалося, зокрема, таке: обсяги виробництва промислової продукції в області упали до 82,3 % порівняно з минулим роком, будівництво -- на 49,3 %, інвестицій менше на 59,8%, введено в експулатацію житла менше на 71,7%, вперше за останні роки сформувалось негативне сальдо зовнішньоторгівельного балансу.
Єдина радість -- сільське господарство дало валової продукції більше на 1,9%. Але, як зазначив керівник управління агрополітики, через урядову політику (26 % допомоги порівняно з минулим роком) сільгоспвиробники сіють вигідні культури, а не ті, що формують продовольчу безпеку держави.

Як працювати без бюджету? -- допитувався голова ОДА В.Хоменко в представниці Державного казначейства. "Як забезпечити проїзд до села і хутора "швидкої допомоги" та автолавки, якщо дороги заметені, а коштів облавтодору уряд не дає?". Зарплата шляховикам виплачена за жовтень, а грошей на пальне нема. Як доповнив начальник фінансового управління Валерій Дудко, відсутність бюджету означає, що в січні допомога на дітей -сиріт не буде виплачуватися в повному обсязі, мінімальна зарплата підвищуватися не буде, хоча відповідні закони і постанови є, пільги і субсидії також зачекають кращих часів. До речі, сьогодні в області перед бюджетниками влада має борг у розмірі півтора мільйна гривень.

Володимир Хоменко відповів на питання "Сіверщини" -- яке Ваше найбільше розчарування і радість року, що минає?
В.Хоменко:" Розчарування, що ті напрацювання, які ми започаткували в 2008 році, не вдалося реалізувати. А найбільшу радість мав у палаці культури "Україна", коли там звітувала Чернігівська область. Це був апофеоз року. Чернігівщина відповіла всім песимістам так: наша область не перша, але й не друга!"

Василь ЧЕПУРНИЙ






Коментарі (0)
avatar