реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Російські терористи передали Україні тіло вбитого чернігівця

У четвер, 15 лютого, представники громадської організації “Союз ветеранів Афганістану Луганщини” за присутності спостерігачів ОБСЄ передали українській стороні з боку ОРЛО тіло військовослужбовця Збройних сил України Дмитра Сискова, який загинув 12 лютого.

Як передає “Новинарня“, про це повідомили інтернет-ресурси сепаратистів “ЛНР”, оприлюднивши фотозвіт із події.

Передача тіла традиційно відбулася на мосту біля міста Щастя за посередництва луганських ветеранів-“афганців”.

При цьому представники бойовиків “ЛНР” мали на собі символіку наглядової місії СЦКК, хоча, як відомо, на стороні ОРДЛО Спільний центр контролю і координації припинив роботу після від’їзду росіян у грудні 2017 року.

Досі тіло загиблого перебувало в моргу міста Кадіївка (кол. Стаханов) на непідконтрольній території.

Раніше сторона бойовиків заявляла, нібито 12 лютого вони “припинили спробу прориву диверсійно-розвідувальної групи” біля села Жолобок, і троє військовослужбовців ЗСУ були вбиті. Один був доставлений у морг Кадіївки.

У Збройних силах України заявили про одного загиблого в районі селища Кримське – чернігівця Дмитра Сискова, позивний “Провідник” з 16 омпб 58 омпбр. Товариші по службі говорили про обстріл або осколкове смертельне поранення.
Інформацію про інших загиблих у ЗСУ не підтвердили.

На ФБ-сторінці 58 осбр розміщено заяву, в якій ідеться: “З самого ранку 12 лютого бойовики відкрили вогонь по позиціях бригади в районі Кримського зі сторони Бахмутської траси. Інтенсивні обстріли велися з мінометів, які, як відомо, заборонені Мінськими домовленостями. Міни 120-го та 82-го калібру і гранати несподівано накрили спостережний пункт українських бійців. Звичайно, наші армійці не мовчали і припиняли вогонь бойовиків, але винятково тим калібром, який дозволений Мінськом.

Між окопами наших армійців та «путінських пріхлєбатєлєй» – всього кілька десятків метрів. Більше того, прикриваючись артилерією, ворог майже впритул наблизилися до українських позицій. Намагаючись оволодіти ними, бойовики захопили в полон пораненого бійця (Сискова), який до останнього набою стримував противника, надаючи можливість побратимам зайняти позиції і вибити російського агресора.

Пораненого тягнули полем, не надавши першої медичної допомоги. А потім нахабно заявили про його смерть. Підтвердженням цього є фото, які терористи надсилали побратимам загиблого, супроводжуючи жахливі світлини погрозами та приниженнями”.

Відповідно до попередньої домовленості, свідчать у 58-й бригаді, тіло Дмитра Сискова бойовики мали віддати 14 лютого. “Однак представники бандитських формувань без видимих на те причин різко відмовилися передавати тіло і перенесли дату на 16-те число – саме на той день, коли бригада вшановуватиме своїх побратимів у день створення військової частини”, – ідеться в заяві.



Теги:герої АТО, російсько - українська війна, Кадіївка, 58 бригада, місто Щастя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar