реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російські окупанти зносять українські пам'ятники

Нове нелегітимне керівництво міста Севастополь у Криму вирішило поступово викорінювати все українське. Спочатку демонтують два пам'ятники – гетьману Сагайдачному та знак на честь 10-річчя військово-морських сил України. Зробити це планують до 9 Травня, пише "Інтерфакс-Україна". Про відповідне рішення повідомив призначений Путіним в.о. губернатора Севастополя Сєргєй Мєняйло.

"Напередодні Дня Перемоги з міста виїдуть на батьківщину два українських пам'ятника - 10 років ВМС України і гетьману Сагайдачному. Ми їх знімемо, як годиться, упакуємо і відправимо до Києва. Вони пам'ятники встановлювали, вони шанують цих особистостей і цей камінь - ось нехай вони шанують його далі", - сказав Меняйло в інтерв'ю "Незалежному телебаченню Севастополя" в п'ятницю.

Крім того, Меняйло хоче встановити в місті пам'ятник адміралу Дмитру Сенявіну, з яким пов'язано "становлення Севастополя і перемоги російського флоту".

Нагадаємо, пам'ятний знак на честь 10-річчя створення ВМС України в Севастополі встановлено 1 серпня 2002-го на площі Нахімова в сквері біля меморіалу з іменами почесних громадян Севастополя. А пам'ятник гетьману Петру Конашевичу Сагайдачному встановлено поблизу бухти Круглої в день 225-ї річниці Севастополя в 2008 році.ТСН



Теги:Сагайдачний, ВМС УКРАЇНИ, російська окупація, севастополь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar