реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російські канали незаконно полонили ефір українського телепростору

Програми негативного змісту російського виробництва продовжують поширюватися з екранів українського ТБ. Хоча український глядач вже по горло ситий російським черствим продуктом з присмаком агресії та негативу. Українські оператори кабельного телебачення протизаконно транслюють такі канали як «НТВ», «РЕН ТВ», «ОРТ», «РОССИЯ», «РТР-ПЛАНЕТА». Не зважаючи на українське законодавство та ігноруючи будь-які рішення Нацради, українцям щоденно та цілеспрямовано нав’язують негативну інформацію з російських каналів. І це при тому, що, згідно з рішенням Нацради з питань телебачення і радіомовлення № 2347 від 23.12.2008 року «Про виконання провайдерами програмної послуги рішень Національної ради» та статей 40, 42 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, оператори кабельного телебачення повинні припинити ретрансляцію іноземних програм, зміст яких не відповідає вимогам чинного законодавства України.

Спеціальні технології прихованого управління свідомістю та почуттями глядача типу двадцять п’ятого кадру є невід’ємними у фільмах “Полтавская баталия. 300 лет спустя”, “Голодомор 1933. Невыученные уроки истории”, “Свой-чужой”. В сюжетах різних проросійських ток-шоу типу «Шустер-LIVE» найбільше прослідковується замовних матеріалів з лайливим базіканням, наголошують вітчизняні експерти, і що характерно - всі факти перекручені, але це вже не є новиною. Ідентичні російські шоу призводять до бажання викинути «ящик», тобто телевізор, на знак особистого звільнення від негативу. Фігуранти російських каналів уже настільки набридли (і це дуже м'яка характеристика), що, говорячи про них, доводиться докладати великих зусиль, щоб залишатися в рамках нормативної лексики.

Заради справедливості, слід відзначити, що в регіонах України окрім російських активно працюють й інші іноземні знімальні групи. Нещодавно Одеський регіон відвідали французи. Журналісти телеканалу “TF1” однобічно висвітлили проблему «Дунай-Чорне море», явно не на користь українців.

Провокаційні сюжети з різною суспільно-політичною тематикою як один перегукуються на вже відомих російських телеканалах: «РЕН ТВ», «РОССИЯ», «НТВ»… Репортери з інших країн намагаються приховати факт своєї приналежності до російських телевізійних компаній.

Цілком очевидно, протиправна трансляція неадаптованих до українського законодавства телеканалів операторами кабельного телебачення використовується іноземною стороною для того ж таки негативного інформаційного впливу напередодні та під час виборів Президента України.

Андрій НОВИЙ




Теги:телеканали агресії, кабельне телебачення, Росія, інформаційна безпека


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Не треба п... - тоді и не буде воняти. Робіть своі канали цікавішими - тоді ніхто на чужі і дивиться не буде.
avatar
2
Які б свої канали не були, а чужим нічого до нас пертись! та й взагалі телевізор треба викинути з хати!
avatar