реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Російські генерали злякалися патріарха

В зверненні до президента РФ Дмитра Медведєва російські генерали висловили стурбованість крайньою зацікавленістю недругів Росії "в розколі східнослов'янської православної цивілізації".
"І тим більше вони будуть вітати, якщо розкол буде здійснено руками Москви. Вже сьогодні почалася пропагандистська війна між двома країнами, яка спричинить підрив впливу Росії серед російськомовного населення України. У такій ситуації політичні втрати для влади двох країн можуть стати катастрофічними", - говориться у відкритому листі генералів президенту, текст якого опублікувала "Независимая газета". Вони вважають, що в цій ситуації росіянам доведеться нести свою частину відповідальності "за те, що ідеї слов'янської єдності виявилися дискредитовані, а високі принципи стратегічного партнерства звелися до банального базарного торгу".

"Днями Константинопольський патріарх Варфоломій вже оголосив Україну своєю канонічною територією. І це лише перший залп війни, яка може привести до руйнування загального культурно-історичного і релігійного простору, до розпаду єдиної Православної церкви на пострадянському просторі, до дискредитації ідеї східнослов'янської православної цивілізації", - зазначається в листі.

Його автори закликали главу держави до стратегічного партнерства з Україною.

"Політики Росії і України повинні уникати будь-яких взаємних звинувачень, терміново сісти за стіл переговорів і в дусі принципів стратегічного партнерства вирішити всі конфлікти. Гряде глобальна фінансово-економічна криза з серйозними соціальними наслідками. Світу загрожують регіональні конфлікти і війни. Загострюється боротьба за сфери економічного і геополітичного впливу ", - сказано в зверненні.

"Якщо ми хочемо вижити, якщо ми хочемо перемогти, як уже перемогли у Великій Вітчизняній війні, то ми повинні протягнути руку допомоги братньому українському народу, з яким нерозривно пов'язана наша доля", - підкреслили генерали.

Під зверненням підписалися президент Академії геополітичних наук, генерал-полковник Л. Івашов, адмірал, командувач Чорноморським флотом (1998-2002) В. Комоєдов, генерал-лейтенант КДБ СРСР Н. Леонов, генерал-майор МВС, директор Бюро Інтерполу в РФ (1997 -1999) В. Овчінскій, головний редактор газети "Завтра" А. Проханов, генерал армії, міністр оборони РФ (1996-1997) І. Родіонов, депутат Держдуми РФ В. Юрчик.

Кіріос



Теги:патріарх Варфоломій, Україна - Росія, канонічність


Читайте також



Коментарі (0)
avatar