реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Росіяни мало не бомбанули Ізраїль

Жителі Ізраїлю, Лівану і ряду інших держав Близького Сходу увечері 7 червня бачили в небі невідомий об'єкт. Яскрава куля з'явилася в небі над Ізраїлем близько 20:45 за місцевим часом. Ізраїльські вчені вважають, що побачене було невдалим запуском російської міжконтинентальної балістичної ракети «Тополя».

Напередодні міністр оборони РФ Сердюков заявив, що «Тополя» була запущена з полігону «Капустін Яр» в Астраханській області. На відео, знятому в районі запуску ракети, видно, як її частини падають на землю. Проте ролик був видалений з популярного відеосервісу за кілька хвилин після появи, пише РБК.

Яскравий слід у небі спостерігався у Вірменії, Туреччині, Лівані, Йорданії і на Кіпрі. Голова Асоціації астрономів Ізраїлю доктор Йігаль Пет-Ель вважає вельми вірогідним, що НЛО було насправді російською балістичною ракетою або її частиною. Він вважає, що «Тополя», швидше за все, вийшла з-під контролю, і люди бачили її фрагменти і паливний слід.

Імовірно, в небі над Ізраїлем можна було спостерігати один з ступенів російської ракети. Боєголовка «Тополі», згідно офіційному звіту Міноборони про запуск, успішно уразила умовну ціль на полігоні «Сари-Шаган» в Казахстані.

МБР РС-12М «Тополя» — триступенева твердопаливна ракета, розроблена Московським інститутом теплотехніки. Тим самим, що й досі не може довести до пуття «Булаву». Але на відміну від «Булави», «Тополя» була прийнята на озброєння ще у 1988 р. Максимальна дальність польоту — 10 тис. км. Стартова маса — 45 т, маса головної частини — 1 т. Ракета оснащена моноблочною головною частиною з потужністю бойового блоку 550 Кт.

Таке відчуття, що уся російська «Тополя» або якась її частина приземлилася не в Казахстані, а десь в Єгипті, пише Політклуб. Градусів на 70 західніше, і російське «НЛО» могло б приземлитися десь в Австрії.
Кавказ-центр



Теги:Тополя, НЛО, Ізраїль, російська армія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar