реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росіяни добивають руzzкій мір в Одесі

Так, як з підпалом Будинку профспілок, так і сьогодні з ракетним ударом по Спасо- Преображенському собору Одеси росіяни продовжують лупити по своїх. Власне, нічого дивного - для них нема святинь, а люди - то взагалі розхідний матеріал. Оно, як їм треба було, то й свого ж Олеся Бузину убили, що вже казати про безіменних прихильників їхнього світу!

Сьогодні вночі кацапи вдарили по кафедральному собору Одеси, де служить видатний україноненависник митрополит Агафангел Саввін. Пригадую, як мене вразило в цьому соборі обгороджене місце архієрейської кафедри з грізним написом, щоб туди діти не залазили. І зразу ж згадав, як у нас, в Чернігові, у кафедральному соборі української церкви діти, бува, спокійно собі вмощуються прямо біля ніг архієрея під час служби...

Агафангел Саввін - це той, що був у 90-і роки депутатом Верховної Ради і Ярослав Кендзьор, що постійно з камерою на плечі бродив, підійшов до нього, коли той обідав та й каже, що у піст же не можна м'ясо їсти. Агафангел тільки відмахнувся: "Для прахвоста нєту поста!".

Він є лідером проросійського крила в УПЦ МП, яким став після розколу харківського собору, коли всупереч Статуту УПЦ її главою був обраний митрополит Володимир Сабодан. Саввін, незважаючи на те, що церква не має права втручатися у політичні справи, благословив діяльність радикальної проросійської громадської організації «Единое Отечество», створеної Валерієм Кауровим у 2001 році та всіляко підтримував Януковича. Львівський релігійний публіцист, спеціаліст з релігійної соціології Андрій Юраш звинувачує Агафангела: «Націоналізм Агафангела — це шовіністично-чорносотенна газета «Набат», яку поширюють в одеських храмах. Це радикальні заяви проти всього українського, це навіть заперечення терміну «Україна», а натомість вживання такого любого для шовіністів – «Малоросія».

І оце по кафедральному собору такого шовініста вдарили свої ж!

Одесит Сергій Гуцалюк пише: " Колись по одеських школах збирали серед учнів монетки номіналом по 50 коп. для виготовлення дзвонів на Спасо-Преображенський собор. Ми теж синові назбирали жменьку таких монет він їх відніс до 7 Гімназії у якій тоді вчився. Собор будували всі одесити.... але його перетворили у головний штаб "узкава міра", а нині взагалі знищили. Горіть у Пеклі крембляді!"

Зазначається, що крім значних пошкоджень будівлі постраждали православні святині: з-під завалів дістали Касперівську ікону Божої Матері, яка є покровителькою Одеси. На ранок уже відомо про одного загиблого та 22 поранених. Розбір завалів триває.

Василь ЧЕПУРНИЙ

Фото з соцмереж



Теги:Василь Чепурний, ракетна атака, Сергій Гуцалюк, руzzкій мір, Одеса


Читайте також



Коментарі (0)
avatar