реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росія проти кримських татар

Вперше за багато років кримські татари не змогли в центрі Сімферополя відзначити річницю депортації. Такими є наслідки російської окупації Криму, адже в Росії всі мітинги заборонені - навіть на захист лісу, не кажучи вже про народи.

Над центром Сімферополя кожні 30-40 хвилин кружляє вертоліт. На вулицях, прилеглих до площі, чергують машини з військовими, стоять колони автозаків. Під особливу охорону взято урядові будівлі Криму. Так, Рада міністрів, що знаходиться на центральній площі, повністю оточена спецназівцями зі щитами.

Самозванець Сергій Аксьонов, що зве себе прем'єром Криму, видав ще напередодні указ про заборону усіх масових заходів у Криму до 6 червня, назвав «недоцільним» проведення традиційного траурного мітингу в центрі кримської столиці і запропонував перенести його в район мусульманського кладовища Абдал, що дуже обурило кримських татар.

Воно вирішило, що недоцільно для цілого народу - корінного на цій землі. Російське бидло, що є нащадком окупантів, вирішує що робити на своїй землі татарам! Але зрозуміло, що такий указ міг з'явитися тільки після погодження з Владіміром Путіним, який заявив, що взагалі-то греки ще раніше за татар у Криму появилися... О, рівень мислі! Йому б згадати коли там з'явилися московити...

У суботу в другій половині дня на площі Леніна в Сімферополі були проведені масові навчання ОМОНу і поліції за методикою витіснення мітингувальників з площі і розгону мітингу. Площа в цей час була оточена співробітниками поліції в повній екіпіровці, навколо центру міста стояли автозаки, машини з поліцією, декілька БТРів. Кримські татари відзначали показовість цих навчань при масовому скупченні жителів Сімферополя, які гуляють вулицями, розцінили їх як цинічну спробу демонстрації сили поліцейської держави і спробу залякати учасників мітингу, що виглядало особливо цинічно за тієї умови, що мітинг має бути жалобним, а не протестним.

Татари провели мітинги в Ак-Мечеті, поселенні біля Сімферополя, в інших містах. Але скрізь російська окупаційна влада перешкоджала - так, у Бахчисараї над мітингом кружляли два бойові вертольоти, заглушуючи виступаючих. Коли вертольоти з'явилися в небі, присутні почали скандувати : «Мустафа!», А також «Міллет! Ватан! Кирим!» (Народ! Батьківщина! Крим!). Так вони висловили підтримку своєму лідеру Мустафі Джемілєву, якого окупаційна влада не пустила в Крим, додому.

Таким чином, «нова кримська влада», в результаті заборони на проведення Всекримського жалобного мітингу в чітко локалізованому місці, отримала сотні зібрань кримських татар з національними прапорами і гаслами по всьому Криму, в яких беруть участь рекордно велика кількість учасників, а за проведенням цих заходів навіть настільки численним силам правоохоронних органів встежити складно, якщо взагалі можливо.

Таким чином, Російська Федерація оголосила війну кримсько- татарському народу. Тож продовження буде.



Теги:АКСЬОНОВ, комуністи, депортація, російська окупація, Крим


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
самозванец тот кто написал эту статью.и правильно сделали что запретили митинг скорбить дома нужно!!!
avatar
2
Россия не против крымских татар. А мероприятие никак не напоминало траурный молебен ни сегодня, ни в прежние годы.
avatar
3
шо вы говорите! а разве не российская в Крыму власть, не российский ОМОН блокировал доступ, не российские вертолёты глушили митинг? Наверное, правый сектор?
avatar