реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Росія не міняється: угорське повстання назвала нацистським

Угорщина викликала посла Росії через зневажливий коментар генерального директора державної агенції «Россия сегодня» Дмитра Кисельова про повстання 1956 року.

«Ми даємо чітко зрозуміти, що не будемо ставитися толерантно до будь-яких зневажливих ремарок щодо повстання 1956 року і наших героїв», – мовиться у заяві МЗС Угорщини, опублікованій 25 жовтня. Про це повідомляє Радіо Свобода

На російському державному телебаченні назвали повстання «бунтом» під час якого «тисячі колишніх нацистів були звільнені з в’язниці». Російські медіа також висунули припущення, що повстання організував Захід.

23 жовтня угорці відзначали 60-ту річницю антикомуністичного повстання.

Антикомуністичне повстання в Угорщині 1956 року придушили радянські війська, танки з червоною зіркою розташувалися на вулицях Будапешта. Тоді загинули десятки тисяч цивільних, близько 300 тисяч угорців стали біженцями на Заході, а у самій країні прорадянський уряд Яноша Кадара вдався до масових репресій.

У 1968 році за угорським сценарієм радянські танки придушили демократичні процеси у Чехословаччині, відомі як «празька весна».



Теги:режим СРСР, угорське повстання, російська агресія, Празька весна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar