реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Роман Безсмертний хоче перезаснувати державу

Заміна персоналій у владних кріслах нічого не дасть - треба міняти систему. У цьому переконував у Чернігові відомий політик Роман Безсмертний.

Схоже, що саме формат дискусії він обрав для публічної заявки про себе, як про потенційного кандидата у Президенти (до виборів трохи більше півроку) - дискусії "Якої України ми хочемо?" він провів уже у Львові, Дніпрі, Луцьку, Одесі.

Роман Безсмертний зібрав у Чернігові добірну публіку - бачив істориків з батурина і Ніжина, журналістів не тільки чернігівських, відомих громадських активістів. І вони могли не тільки слухати київського гостя, але й питати його та дискутувати. Скажімо, Петро Антоненко запитав про відмінність між ним і Петром Порошенком. Роман Безсмертний відповів: "Для мене головне - людина, а для Порошенка - гроші".

Сам же Роман Петрович згадував як був у статусі віце-прем'єр- міністра: "За день я підписував до 400 паперів - ви думаєте, я їх читав? Ваш земляк Віталій Масол навичв мене як з ними працювати - відкладати за інтуїцією". А ще пригадав як віце-прем'єр погоджував ремонти за 10 тисяч гривень...

Тож він, маючи також досвід представника Президента у Верховній Раді, народного депутата, засутпника глави адміністрації Президента, посла, переконаний: треба міняти таки систему.

Роман Безсмертний про зустрічі і дискусії в згаданих містах: «Діагноз всюди один - це розрив між державою і суспільством. Вони існують окремо. Суспільство уже давно переросло державу у своєму розвитку. Воно активне і прогресивне. Держава - законсервована і зосереджена на собі».

Безсмертний вважає, що перезаснувати державу можна тільки через нову Конституцію. При цьому політик пропонує єдиний легітимний шлях для оновлення Основного закону прийняття Конституційного акту. Перехідний період для цього - три роки.

«За цей час можна підготувати й ухвалити за допомогою Конституції нову модель держави, підготувати кадри та запровадити її. А після цього опинитися в новій державі з оновленою політичною та економічною системами», - заявляє Роман Безсмертний.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:президентські вибори 2019, нова Конституція, Роман Безсмертний


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Так кожен наступний Президент міняв під себе Конституцію.
Та ще й люстрацію робили. А що толку?
Є вірогідність того, що на наступних виборах маятник нашої історії махне в іншу сторону.
avatar
2
Інтелігентна, розумна, досвідчена людина, але ж у нього немає ні команди, ні олігарха, ні власних грошей. Один і без грошей, без гречки, в Україні не воїн.
avatar