реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Робота Громадської ради виглядає проблематичною

30 грудня відбулося останнє у 2015 році засідання Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації, - повідомляє сайт Асоціація ОПН.

Члени Громадської ради зустрілися з новопризначеним головою Ніжинської РДА В’ячеславом Івашиним. Він відповів на запитання членів Громадської ради з резонансних проблем, зокрема: щодо керівника дошкільного начального закладу у с. Вертіївка, загибелі військовослужбовця за нез’ясованих обставин, відсутності з боку адміністрації юридичного захисту селян – власників земельних паїв.

Також на засідання запрошували голову районної ради Олега Бузуна, але він не з’явився.

Громадські радники заслухали інформацію заступника голови райдержадміністрації Оксани Мелашенко про реалізацію у районі Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Член громадської ради Микола Шкурко гостро розкритикував роботу з декомунізації. Суть критики полягала у тому, що влада підставила людей на спротив декомунізації, адже ця кампанія тягне за собою витрати і клопоти з документами у громадян. І в цьому криється головна причина незадовільного виконання закону. Не кажучи вже про відсутність документів з наукового обґрунтування перейменувань у плані повернення національної пам’яті, питомих назв. Можливо, це є недоглядом УІНП, недолугістю закону, відсутністю належного механізму виконання. Але як би там не було, все це підриває віру в нашу державність, і так дискредитовану зубожінням більшості населення.

Робота Громадської ради у наступному році виглядає проблематичною. Залишився невідпрацьованим механізм взаємодії Громадської ради і райдержадміністрації, ряд членів Громадської ради вибуло у зв’язку з обранням їх до органів місцевого самоврядування. Відчутне наростання спаду в активності членів Громадської ради з огляду на відсутність зворотнього зв’язку на рішення цього дорадчого органу.



Теги:декомунізація, Микола Шкурко, Ніжин, громадські ради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar