реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Рядові податківці попадуть під приціл

Створення управління внутрішньої безпеки підвищить ефективність боротьби з корупцією у податковій системі

Нагадаємо, що з 1 квітня 2010 року набувають чинності закони України від 11 червня 2009 року «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення».

Нове законодавство не тільки вдосконалює механізм правового регулювання кримінальної та адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення, а й істотно розширює перелік суб'єктів відповідальності за корупційні правопорушення, до якого (серед інших) входять особи рядового і начальницького складу податкової міліції, посадові особи і працівники державної податкової служби.

З початку цього року відбулися значні зміни у структурі державної податкової служби – центральне управління по боротьбі з корупцією та його регіональні відділи реструктуризовуються в Управління внутрішньої безпеки ДПА України. Тобто усі регіональні відділи по боротьбі з корупцією виводяться зі складу регіональних органів ДПС і будуть включені у склад ДПА України. Таким чином підрозділи по боротьбі з корупцією у регіонах підпорядковуються Голові ДПА України і не будуть залежати від впливу регіональних керівників, що сприятиме підвищенню ефективності роботи з подолання корупційних явищ у податковій системі.

Для забезпечення відкритості та прозорості у роботі податкової служби, висвітлення результатів боротьби з корупційними проявами та посадовими злочинами у податкових органах, працівниками відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА в Чернігівській області у минулому році підготовлено та проведено 240 профілактично-роз’яснювальних заходів (за аналогічний період 2008 року – 150), що сприяло зменшенню корупційних і пов’язаних з корупцією порушень більш ніж на 30%.

Успішна діяльність відділу по боротьбі з корупцією безпосередньо залежить і від громадянської позиції платників податків, тому у підрозділі цілодобово діє телефон довіри (0462) 668-522, за яким можна повідомити про факти вимагання хабара, інші корупційні та пов’язані з корупцією порушення з боку посадових осіб податкової служби, в тому числі податкової міліції.

Відділ по боротьбі з корупцією
в органах ДПС ДПА в Чернігівській області.




Теги:управління внутрішньої безпеки ДПА, податківці, Корупція, хабарі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar