реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Ризькі українці покажуть чернігівцям "За двома зайцями"

У Чернігові 2 листопада в Міському палаці культури (вул. І. Мазепи, 23) відбудеться вистава Ризького українського народного театру «За двома зайцями».

Початок вистави о 19.00.

Вхід вільний.

Захід відбудеться за підтримки Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка та Почесного консула Латвійської Республіки в Чернігові та Чернігівської області Олени Вишнякової.

Довідково:

Ризький український народний театр створений Заслуженою вчителькою України Марією Семеновою п’ять років тому з метою популяризації української класики на теренах Прибалтики. В репертуарі «Наталка Полтавка» І. Котляревського, «Лісова пісня» Лесі Українки, «За двома зайцями» М. Старицького, «Назар Стодоля» Т. Шевченка. В роботі «Украдене Щастя» І.Франка та «Маруся Чурай» живого класика української літератури. Виступали майже у всіх містах Латвії, гастролювали в Єстонії – Тарту, Нарва, Таллін. Побували в Польщі на Міжнародному фестивалі в Кракові. Театр на Міжнародних конкурсах тричі здобував Лауреатські звання та Спеціальну нагороду на Краківському фестивалі за постановку «Назар Стодоля».

У виставах зайняті біля 30 чоловік віком від 17 до 78 років. Це люди різних професій, студенти, магістранти, але всіх об’єднує велика любов до театру. У виставах використовується український автентичний одяг. Театр також проводить покази цієї колекції.



Теги:Владислав Атрошенко, Рига, За двома зайцями


Читайте також



Коментарі (0)
avatar