реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Ризики продажу землі обговорила Громадська рада

Перше цього року зібрання Громадської ради при голові Чернігівської обласної державної адміністрації першим питанням заслухало інформацію спеціалістів Головного управління Держкомзему у області щодо впровадження земельної реформи. Засідання ради відкрив коротким виступом про співпрацю влади з громадськістю заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Тканко.
Земля розглядається як засіб подолання бідності. Проте існують 4 ризики: 1) землю скуплять олігархи і відбудеться обезземелення селян, 2) ціна буде малою, 3) скуплять землю банки за кредити та застави, 4) відбудеться спекуляція землі.

Спеціалісти запевнили, що держава вжила заходів для запобігання таким сценаріям: зокрема, у грудні минулого року Верховна Рада вирішила, що купувати землю мають право лише громадяни України і не більше 100 гектарів одній особі. А для запобігання спекуляції придумали підвищення державного мита за перепродаж земельної ділянки до 100 відсотків вартості у перший рік після придбання.

Обговорення відбулося коротке -- зокрема, підприємець Сергій Аверченко зауважив, що в Америці 70 відсотків землі належить державі, в Німеччині -- 60, а для чого Україні йти на продаж землі?

Вирішено провести "круглий стіл" для детальнішого обговорення цієї проблеми.



Теги:продаж землі, Чернігівська ОДА, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar