реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Рівненська тріщина: митрополит УПЦ МП відкликав свій підпис

Митрополит Рівненський і Острозький Української православної церкви Московського патріархату Варфоломій відкликав свій підпис з меморандуму, який закликає до створення єдиної Української помісної православної церкви.

Винуватцем такого кроку він назвав Київський патріархат, хоча насправді такий страх напав на митрополита Варфоломія після розмови з керівником УПЦ МП - філії Московського патріархату Онуфрієм. Здається, це вже не вперше так лякається цей архієрей - чи то душа в нього така боягузлива, чи дійсно в анналах КГБ є на нього щось таке, що може російське ФСБ налякати...

Та справа не в ньому, як і не в митрополиті Онуфрії з відомим після російської окупації Криму прізвищем Березовський...

Цей архієрей голосував ще в 1991 році проти незалежності украхнської Церкви, а тепер ухиляється від відповіді на питання - чи правда, що має румунський і російський паспорт...

Зрештою, показово, що в його рідному селі на Буковині парафіяни збирають підписи за перехід від промосковського Онуфрія до Київського патріархату.

Не важко спрогнозувати, що і на Рівненщині тепер, після такого хитання митрополита Варфоломія, перехід парафій до Київського патріархату стане більш масовим. Досі їх перейшло два десятки... Та й, зрештою, свого підпису поки що не відкликав ще один митрополит УПЦ Московського патріархату Анатолій, що керує Сарненською єпархією.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:єднання православних. МОСКОВСЬКИЙ П, Рівне, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Кто-бі сомневался
avatar