реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Рівень використання вторинної сировини в області

За результатами господарської діяльності підприємств та організацій області у І півріччі 2009р. утворилося майже 338 тис.т вторинної сировини та відходів виробництва, що на 36% менше, ніж рік тому.
Проти І півріччя 2008р. менше утворилося сировини полімерної вторинної, барди зернокартопляної, відходів будівельного виробництва, порід розкривних, попутних скельних для виробництва піску, матеріалів текстильних вторинних, золи і золошлакових відходів, відходів деревини, паперу та картону. Водночас спостерігалося збільшення утворених відходів: склобію покупного, дробини пивної, зернових, сироватки молочної товарної.
Із загального обсягу знову утворених відходів 43% повторно залучено в господарський оборот. З них більше половини (52%) використано на сільськогосподарські потреби, решта – на виробництво споживчих товарів, продукції виробничо-технічного призначення та на паливні потреби. Залишається незадовільним використання паперу та картону, шин зношених, золи та золошлакових відходів, сировини полімерної вторинної, відходів будівельного виробництва, відходів деревини, дробини пивної. Такий рівень використання відходів призводить до їх накопичення в навколишньому середовищі.
Упродовж поточного року в області було знешкоджено або вивезено на звалища 189 тис.т вторинної сировини та відходів виробництва. Серед вторинної сировини знищувалися зола та золошлакові відходи, відходи деревини, сироватка молочна товарна, жом буряковий, зернові відходи, шини зношені.
На зберігання та знищення вторинної сировини й відходів виробництва було витрачено 3,7 млн.грн. Площа, яка відведена під зберігання відходів, становила 180 га.
На 1 липня 2009р. на підприємствах області залишаються непереробленими або непоставленими на переробку іншим підприємствам 3,4 млн.т вторинної сировини та відходів виробництва.

Головне управління статистики у Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar