реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Регіонали хочуть відмінити суд? Заради московського патріархату

Як будете прибирати незаконну архітектурну форму біля Катерининського храму у Чернігові? Чому цього не відбулося досі і чи встигнете до «Євро-2012»?

Цим запитанням «Високий Вал» спантеличив Ігоря Москаленка, який 9 листопада в міському палаці культури звітувався за фракцію «Регіонів» у міськраді. Запитання було доречним після звітування про "архітектурне впорядкування Чернігова для гостей «Євро»", але відповідь здивувала:

- Питання можливо і слушне. Але ж тема делікатна і потрібно з повагою ставитися до права громадянина на віросповідання. У кожного є свої переконання, в т.ч. релігійні. І я не прихильник того, щоб махати шашкою, застосовувати якісь репресивні заходи, зносити, прибирати. Це дуже тонкі питання. Треба з цього питання провести громадські слухання, почути думку більшості чернігівців і вже потім приймати рішення.

А так є відповідні інстанції, є суд, якщо із заявою звернуться члени громади (напевно, судочинство стало вже "незалежним" і можна звернутися ще раз? - ред.). Але б я не радив цим займатися. Я б теж не хотів займатися цим. Кажу це не як чиновник, а як політик місцевого рівня. Це люди похилого віку і їх не потрібно ображати. Є багато більш важливих питань, які потрібно вирішувати, - зазначив пан Москаленко.

Як можна обговорювати рішення суду останньої інстанції шляхом громадських слухань і звертатися до нього повторно, коли рішення суду вже є, але не виконується протягом досить тривалого терміну, пан Москаленко не уточнив. Не уточнив депутат міськради і логічного зв’язку між свободою віросповідання і політичною діяльністю мешканців військових наметів в історичному центрі Чернігова. Яка, до речі, може бути розцінена як образа релігійних почуттів прихожан УПЦ Київського патріархату.

Як відомо, у Чернігові правоохоронні органи і виконавчі служби і досі не забезпечили виконання згаданого рішення суду щодо знесення незаконної архітектурної форми, що являє собою небезпеку здоров'ю і життю людей. Пов'язаний з УПЦ МП (хоча ця структура відхрещується від нього на офіційному рівні) "похідний намет" горів вже двічі. Як не дивно, але повторна пожежа незаконної конструкції в історичному центрі древнього міста стала приводом не порушення кримінальних справ щодо НЕвиконання рішень суду, а масових допитів представників патріотичних організацій у зв'язку з її "підпалом". Проте рішення суду не виконане і досі, "палії" не знайдені, а незаконний намет церкви, принциповим прихожанином якої є «регіонал» Віктор Янукович, напевно милуватиме око гостей чемпіонату "Євро 2012".

Як повідомляв «Високий Вал», проти учасників всеукраїнської акції «Вперед», які протестували під стінами Верховної Ради 4 листопада, порушено кримінальні справи за статтею «Хуліганство», згідно з якою учасникам акції протесту загрожує тюремний термін до 7 років за поломку незаконного «безхозного» паркану навколо парламенту.

Кримінальні справи були заведені раніше і на учасників «податкового Майдану» за «псування бруківки» та з іншими, не менш цікавими формулюваннями.
Високий Вал

На фото: "храм-палатка" московського патріархату під Катерининською церквою



Теги:Партія Регіонів, Катерининська церква, УПЦ МП


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Если п.р. отмент решения суда. Екатериненская церковь отдадут М. П. то там будет палатка К. П.
avatar
2
а може вже прийшла пора припинити "жування соплей" і самим знести цю ганебну кибитку?....
avatar