реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Регіонали зачинилися у Раді, захищаючи зраду України

Депутати з фракцій БЮТ та НУНС не змогли зібратися в суботу на позачергову сесію. За їхніми словами, напередодні депутати-регіонали зачинилися в сесійній залі. А по периметру будівлю Верховної Ради оточили активісти Партії регіонів. Відтак опозиція провела біля парламенту мітинг, на якому закликала своїх прихильників до участі в масовій акції протесту 27 квітня, коли парламент має ратифікувати укладену в Харкові Президентами України та Росії угоду.

Близько трьох тисяч прихильників опозиційних політичних сил зібралися вранці 24 квітня біля Верховної Ради на мітинг. Проте на той момент, як прихильники опозиції зібралися біля парламенту, будівлю вже оточили здебільшого молоді люди з символікою Партії регіонів. Між представниками двох політичних таборів стала міліція.

Прихильники владної Партії регіонів заблокували будинок парламенту

Виступаючи на мітингу, лідери опозиційних партій та громадсько-політичні діячі засудили укладену президентом Віктором Януковичем у Харкові угоди про продовження базування Чорноморського флоту Росії в Криму до 2042 року.

«Ми розпочинаємо сьогодні боротьбу, яка не буде легкою, – заявив на початку мітингу віце-спікер Микола Томенко. – Ми зробимо все, щоб у вівторок не було шоу, як під оплески продають територію України. Але якщо в середу чи четвер ця угода буде ратифікована, то ми зробимо все, щоб її денонсувати. Ми вступаємо в серйозну і довготривалу боротьбу».

Суверенітет – в обмін на газ для олігархів
«Угода неприпустима тому, що ми втрачаємо територію держави і обмежуємо наш суверенітет, – заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко. – Якщо це стане реальністю, то Янукович розколе Україну так, як ніхто ніколи її не розривав… По суті, ми стаємо блоковою державою».

Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко заявив, що Віктор Янукович поступився суверенітетом за дешевий газ, який насамперед потрібен олігархам – адже населення отримує дешевий газ українського видобутку.

Лідер націоналістичної партії «Свобода» Олег Тягнибок закинув союзникам, що лише Львівська та Тернопільська обласні ради закликали до імпічменту Президента Віктора Януковича. Натомість у тих інших обласних радах, де більшість теж не належить «регіонам», такі рішення не ухвалено. Олег Тягнибок закликав лідерів опозиції вплинути на своїх депутатів у місцевих радах, які, за його словами, мають надію домовитися з новою владою.

Біля трибуни говорили, що на мітинг мав би прибути Віктор Ющенко. Проте його так і не дочекалися. Дехто з опозиціонерів, виступаючи, кепкував, що, мовляв, «тут немає тих, кому дачу треба ремонтувати». Проте 27 квітня представники опозиційних сил обіцяли діяти злагоджено, забувши про старі образи.

Вівторок у парламенті буде «спекотним»
У резолюції мітингу опозиційні лідери закликали громадян прийти 27 квітня до Верховної Ради на акцію протесту проти ратифікації «харківського пакту».

Напередодні Віктор Янукович, коментуючи намір опозиції завадити ратифікації українсько-російської угоди, сказав: «Нехай тільки спробують нам в цьому завадити. Відповідь буде гідною».

Натомість депутати від БЮТ та НУНС обіцяють будь-що протидіяти ратифікації харківського пакту. Зараз обидві сторони розробляють плани заходів на 27 квітня – у парламенті й під його стінами. Тож і представники фракцій, що входять до коаліції, і опозиціонери схиляються до думки, що вівторок у парламенті буде гарячим.

--------------------------------------------------------------------------------
Радіо Свобода




Теги:Янукович, мітинг опозиції, імпічмент, Микола Томенко, Юлія Тимошенко, Олег Тягнибок, державна зрада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Данецкіє рулят! А коли зрозуміють, що Маска їх паімєла -- буде пізно...
avatar