реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Равини дозволили жати українську пшеницю

Під Дніпропетровськом почалися жнива пшениці, з якої буде виготовлятися борошно для маци-шмура, маци ручної роботи, виробленої під особливим контролем в Дніпропетровській мацепекарні, повідомляє 6 липня "Релігія в Україні" з посиланням на сайт місцевої єврейської громади.
Переклад слова "шмура" - "охорони" або "зберігається". Перед початком збиральних робіт поля, де росте пшениця, ретельно оглянули головний равин Дніпропетровська і області Шмуель Камінецький і головний равин міста Кфар-Хабад (Ізраїль) Мордехай-Шмуель Ашкеназі.

Як пояснив керівник департаменту кашрута Дніпропетровської єврейської громади равин Еліша Барам, час збору пшениці для такого борошна дуже обмежений і становить близько одного тижня. "Пшениця повинна бути зрілою, але ще не повністю перестати отримувати живлення від землі, - розповів равин Барам, - процес вегетації не повинен припинитися, інакше при найменшому контакті з водою вона стане хамец. Поки вегетація йде - це жива рослина і зерно має вологість природну , від землі, а не зовнішню, від води, що неприйнятно в разі її призначення для маци-шмура ". Саме тому перед збиранням вологість зерна перевіряють спеціальними приладами - і вона повинна знаходитися в проміжку між 12% і 15%.

Головний равин Дніпропетровська Шмуель Камінецький і равин з Ізраїлю Мордехай-Шмуель Ашкеназі констатували і засвідчили повну відповідність найвищим стандартам кошерності і дозволили почати процес збирання пшениці.
Портал Кредо.ру



Теги:Дніпропетровськ, кошерна їжа, маца, євреї


Читайте також



Коментарі (0)
avatar