реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ракетно- дронова атака + вибухи у Криму

Україна знову була під російськими ударами.

Кацапи атакували різними типами ракет та дронів. Загалом у ніч на 30 травня ворог випустив вісім зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківській області. На жаль, збити їх не змогли. Також росіянами було використано 11 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС та 32 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".

Ворожий удар відбивали зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Внаслідок протиповітряного бою було збито 7 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 32 ударних БпЛА "Shahed-131/136" у межах Хмельницької, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської, Запорізької, Одеської, Херсонської, Київської та Вінницької областей.

Проте й ми не ишились у боргу. В ніч на сьогодні, 30 травня, у тимчасово окупованому Криму лунали вибухи.

Як пише LIGA.net з посиланням на інформацію свого співрозмовника у Силах безпеки і оборони, це була нова операція Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

В результаті операції було уражено катер російських загарбників типу КС-701 «Тунець».

Раніш окупаційна влада кримського міста Керч заявила про пошкодження двох поромів – залізничного і автомобільного. Співрозмовник LIGA.net не зміг підтвердити ураження поромів, втім заявив, що вдалося пошкодити катер.



Теги:ВПС, харків, російсько - українська війна, ракетна атака, окупований Крим


Читайте також






Коментарі (0)
avatar