реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Рагнар"

"Рагнар» - командир протитанкового підрозділу, який відбив ворожу атаку

Того ранку, через радіоперехоплення, наші хлопці дізнались, що російські солдати готуються до наступу. Протитанкісти зайняли позиції і відкрили вогонь по ворогу з гранатомету СПГ-9. Як мінімум 30 загарбників загинули.

Неабияк розлючені великими втратами росіяни почали масований обстріл у відповідь. Тож командир наказав підлеглим відійти на безпечні позиції.

«Рагнар» згадує, що його автівка зненацька вийшла з ладу. Однак, це його і врятувало, бо згодом відразу декілька снарядів влучили туди, куди «Рагнар» саме збирався їхати. Через деякий час неподалік його автомобіля вибухнув снаряд. У офіцера влучили декілька осколків. Один уламок металу влучив у бік, пройшов між легенями та серцем, якимось дивом не зачепивши їх.

Коли обстріл вщухнув, поранений «Рагнар» спробував дістатись до бійців, які чекали на евакуаційний транспорт.
«Рагнар» намагався підвестись на ноги, але не зміг, тому почав голосно кричати. Бойовий медик із позивним «Авдос» почув крик допомоги і кілька разів прохав відгукнутись, аби знайти пораненого. Нарешті, медик таки побачив офіцера і врятував його.
У військовому шпиталі лікарі діагностували у офіцера пневмоторакс, осколкове поранення та втрату майже двох літрів крові.

За мужність та героїзм «Рагнара» — командира протитанкового підрозділу, нагородили відомчою відзнакою Міністерства оборони України «Срібний хрест».



Теги:Герої, російсько - українська війна, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar