реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Радикальні екологи Чернігова провели шипування дерев на Ялівщині

Напередодні чергової сесії Чернігівської міської ради, що відбудеться завтра, 29-го липня, і яка одним із останніх питань розгляне питання статусу "зелених легень" міста - Ялівщини, активісти громадського руху "Третя позиція" провели шипування дерев на місті можливої майбутньої забудови парку.

Як повідомили активісти "Третої позиції", в першу чергу шипувалась територія, що може потрапити під забудову з боку місцевих багатіїв, котрі планують звести на місці вирубаних дерев дорогі котеджі. Десяток громадських активістів, озброївшись цвяхами та молотками, у ніч з 27-го на 28-ме липня, зашипували близько близько сотні дерев, що можуть потрапити під вирубку.

За повідомленням "Третьої позиції", їхні активісти у випадку прийняття рішення про забудову парку, готові до радикальніших дій. Вони будуть і надалі активно протистояти незаконому знищенню "зеленої зони" міста.

Нагадаємо, на черговій сесії Чернігівської міськради, що відбудеться 29-го липня владою буде лобіюватись проект щодо часткової забудови Ялівщини: котеджами, будинками, трасою, ресторанами, пляжами, пірсами готелями …
Чернігівська міська влада не буде лобіювати втілення на території Ялівщини створення регіонального ландшафтного парку, яке б дозволило своїм статусом вберегти від забудови унікальну територію. Чернігівська влада буде втілювати так званий проект «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація лісопарку «Ялівщина».
Якщо це буде регіональний ландшафтний парк (РЛП), то там буде заборонене будь-яке будівництво. Натомість план міської влади передбачає забудову більше четвертої частини парку.

Довідка:

Шипування – радикальний метод захисту дерев від спилювання, що полягає у вбиванні в стовбур цвяхів або металевих стержнів з метою вивести з ладу бензопилку.
Шипування, це щось на зразок щеплення для дерев: дерево має один раз пережити це, загоїти маленьку ранку, щоб потім не загинути від великої. Так само як і щеплення для людей (чи тварин), шипування запобігає тільки одній хворобі – пилкам. Іншим загрозам шипування не стане на заваді. Проте імовірність того, що дереву з часом загрожуватиме саме пилка, дуже велика.

Фото з нічного шипування:









Коментарі (0)
avatar