реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Раби страху

Поняття "раб Божий" абсолютно неправильно трактується сьогодні. Адже дві тисячі років тому це було синонімом найбільш вільної людини. Бо ж коли ти оголошуєш себе рабом Божим - то як ти можеш бути рабом земного Івана, Петра чи Романа?

Але нині це поняття трактується як принизливе - адже слово "раб" закриває всю суть поняття. Схоже, що архієреї РПЦ в Україні (псевдонім - УПЦ) таки не церковне, а сучасне, світське поняття успадкували. Воно й не дивно - вирощені в оранжереях\терраріумах КГБ, як би ще вони це сприймали?! Зрештою, подивіться на фото їх зібрання - невже там можна побачити молитовне\духовне на їх лицях, як це можна було бачити у Папи Івана Павла II чи зараз у Патріарха Варфоломія I?!

Тож митрополит черкаський Софроній (Дмитрук) так і каже, що страх керує діями єпископату РПЦ в Україні. Вони раби страху, а не раби Божі.

І, як положено рабам, неграмотні ні разу. Наприклад, заявили, що архієреї не ходять на зустрічі князів, царів та імператорів? Ой, тупі - а хто скликав Вселенський собор, де був прийнятий Символ віри? Чи не імператор Костянтин? А хто встановив унтер- жандарма (обер- прокурора) у синоді їх любої російської церкви? чи не цар Московії Петро I? А хто відновив РПЦ - чи не імператор Сталін?

Або ляпнули, що зустріч з Президентом має відбуватися "на церковній території". У них що - екстериторіальність? чи вони новий Ватикан? Адже Лавра належить українській державі, яка тимчасово, через москвоцентричність кучмівської влади, надана в користування РПЦ.

Рабом страху є й митрополит Софроній, бо, за його ж словами, він тільки крикнув з місця, що з чимось там незгодний. Таким же рабом є і митрополит вінницький Симеон (Шостацький), якого дехто мостить на трон предстоятеля об'єднаної церкви - не виступив же, не прийшов на ТБ... А мовчечки приїхав до Президента - а раптом вдасться ще вскочити у високе крісло...

Ні, тільки Патріарх Філарет достойний стати главою визнаної вселенським православієм української Церкви. Бо він вільний від гріха страху.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:автокефалія, Томос, митрополит Софроній, РПЦ, Василь Чепурний, митрополит Симеон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar