реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Провокатори проти Атрошенка піймані

Виборча кампанія входить у свою завершальну фазу, почався останній передвиборний тиждень. Відповідно, рівень накалу політичної боротьби та фонтан брудних технологій сягає своїх критичних меж: чорнуха в нікому невідомих газетах, чутки, чорний піар, активізація провокаторів…

Зокрема, про черговий такий випадок розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook директор телеканалу “Дитинець” Олександр Ломако:

“Вчора ввечері в мікрорайоні Шерстянка було виявлено та затримано цілу групу осіб, які здійснювали провокацію на замовлення комсомольського штабу.

Дві дівчини (на фото) збирали підписи на надрукованих заявах на ім’я Атрошенка В.А. з проханням надати одноразову матеріальну допомогу в розмірі 800 грн. Крім заяв (частина із них уже була заповнена) було вилучено інструкції по роботі (на фото).

Після того, як їх затримала міліція до шахраїв приєдналася ще одна дівчина - Л-ко Юлія, яка за її словами працює ріетором. Вона повідомила, що являється роботадавцем цих жінок та намагалася з’ясувати, чому їх затримали. В той же час, дівчини, які ходили з заявами, повідомили, що вперше бачать цю Юлію.
 В цей час на місце події приїхав мікроавтобус “Мітсубісі” з київськими номерами. Очевидно, служба безпеки комсомольського кандидата. Своїх визволяти вони не стали, просто спостерігали за ситуацією.

Всі особи були затримані. Ведеться слідство. Це вже третя така група, яку вдалося затримати за останні дні.
Абсолютно очевидно, що це брудна технологія. Не важко здогадатися, кому вона вигідна. Це робиться для того, щоб виправдати поразку, адже в кампанію комсомольця вкладено близько1,5 млн $, а рейтинг зріс несуттєво.”

За словами команди Владислава Атрошенка це вже не перший виявлений випадок збору заяв про нібито виділення від кандидата 800 грн. Сам же Владислав Атрошенко вчора також виступив із заявою з цього приводу на своїй сторінці у Facebook:

“Вчора було затримано двох молодиків із купою заяв, частина з яких вже була заповнена. Нібито я звертаюся до людей із пропозицією писати на мою адресу звернення з проханням виділити 800 гривень.

Це – повна провокація!

Якщо чернігівці побачать людей, які подібні заяви збирають – знайте, що це злочин, тому обов’язково викликайте міліцію або телефонуйте до мого виборчого штабу.

Мені здається, що міська влада, яка, на моє переконання, стоїть за цим брудом, у тому числі й за провокативними заявами, розраховує на один із двох варіантів:
1. Вони хочуть показувати: дивіться, один порядний “господарник” роздав по 500 гривень, а другий обіцяв по 800 і не дав.
2. Будуть розказувати, ніби я збираю заяви людей, що фактично є підкупом виборців, і з центральних телеканалів які-небудь борці за контрактну армію чи інші політичні діячі гучно це засудять.

Все це брехня. Ми ведемо чесну кампанію, не поливаємо опонента брудом та не купуємо голоси чернігівців, на відміну від владної команди. Переконаний, що чернігівці в усьому розберуться та зроблять правильні висновки.” Город

Коментар міліції.

18 жовтня до чергової частини Чернігівського міськвідділу надійшла інформація від жителів будинку по вулиці Стаханівців. Вони скаржилися на невідомих жінок, які від імені одного з кандидатів на посаду мера збирали заяви громадян на матеріальну допомогу в розмірі 800 гривень, при цьому уточнювали, за кого вони будуть голосувати. На місце події виїхали працівники відділу та задокументували даний факт, вилучивши у жінок заповнені бланки.

Аналогічна ситуація сталася в обласному центрі і на вулиці Комсомольській. Цього разу збиранням заяв займався 42-річний чернігівець. На момент огляду місця події у нього було вилучено сім заповнених заяв та один незаповнений бланк заяви. Відомості за даними фактами внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 160 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції або одержання виборцем для себе чи третьої особи неправомірної вигоди), що карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.






Теги:Владислав Атрошенко, команда Соколова, вибори міського голови


Читайте також



Коментарі (0)
avatar