реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Провокації на кордоні

Російська Федерація готує до роковин вторгнення в Україну провокації на кордоні з Чернігівською областю та у Молдові. Рашисти хочуть провести операції під фальшивим прапором на цих територіях.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що 23 лютого Оперативне командування "Північ" поінформувало, що розвідка вже зафіксувала, як колони окупантів з військовою технікою без розпізнавальних знаків і особовим складом, одягненим у форму, схожу на українську, просуваються до районів кордону Чернігівської області.

В командуванні пояснили, що метою цих операцій під фальшивим прапором є спроба звинуватити війська України в порушенні територіальної цілісності невизначеної країни, маючи на увазі, швидше за все, Білорусь.

"Можливо, Кремль готує атаки під фальшивим прапором, щоб втягнути Білорусь у війну (нагадаємо заяву Лукашенка від 16 лютого про те, що Білорусь вступить у війну лише в разі нападу з боку України)", — йдеться у звіті.

ISW вважає, що напад Білорусі чи Росії на північні українські регіони дуже малоймовірний, але Кремль прагне дотиснути білоруського диктатора або звинуватити Україну в розширенні війни, щоб підірвати підтримку Києва.

Така операція під фальшивим прапором також може бути спрямована на закріплення українських сил на північному кордоні з метою послаблення української оборони на сході України та підготовки до контрнаступальних операцій.

Фахівці переконані, що Кремль також створює інформаційні умови для проведення операції під фальшивим прапором в окупованому Придністров’ї.

В Інституті вивчення війни пояснили, що 23 лютого Міноборони РФ поширило брехню про те, що українські війська найближчим часом планують здійснити збройну провокацію проти Придністров'я.

Агресори переконували, що українські сили переодягнуться як російські військові та влаштують нібито наступ на Придністров’ї. Своєю чергою уряд Молдови спростував звинувачення.

"Міністерство оборони РФ, ймовірно, прагнуло підняти цей неправдивий наратив, щоб перекрутити попередження президента України Володимира Зеленського президенту Молдови Майї Санду про те, що Кремль готує провокації в Молдові, і його пропозицію допомогти Молдові, якщо російські сили в Придністров'ї загрожуватимуть територіальній цілісності України", — додали аналітики.

Андрій РОМАНЮКhttps://trueua.info/



Теги:Андрій Романюк, кордон, провокації, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar