реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Просвітян -- до комуністів!

"Не хочемо жити на вулицях катів нашого народу!" -- такий лейтмотив першого засідання ради чернігівського міського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, що розглянуло план своєї роботи.

Новообрана рада чернігівських просвітян вирішила звернутися до міської влади з пропозицією ввести до складу комісії по перейменуванню членів ради -- вченого секретаря Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" Сергія Чернякова та депутата міської ради Костянтина Іванова.

"Адже це абсурдна ситуація, коли в комісію по перейменуванню вулиць входять два комуністи і нема жодного представника товариства "Просвіта", -- наголосили учасники зібрання. Не дивно, що ось і щойно двом новим вулицям присвоєно імена комуністів Короткова та Галанова -- перший причетний до спалення Корюківки, а другого і самі комуністи не знають.

На пропозицію Костянтина Іванова та Василя Чепурного рада вирішила провести в кінці травня "круглий стіл" по створенню програми збереження та відновлення культурно-історичного обличчя міста, адже мова має йти не лише про вулиці, але й про пам'ятники, меморіальні дошки, сквери та площі.

Вів засідання ради новообраний голова міської "Просвіти" Андрій Глухенький.



Теги:Просвіта, міська рада, перейменування вулиць, Костянтин Іванов, Чернігів


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
У Ніжині абсурд виявився в тому, що некомуністи - викладачі НДУ ім.М.Гоголя, члени робочої групи з перейменувань,  проголосували  за збереження назви вулиці імені більшовика. Аргументів про те, що цей Сивков такий же катюга, як і Муравйов, тільки містечкового калібру, та що  треба керуватися  критеріями відповідного закону і зважати врешті на звернення поважних інституцій "науковці" не сприйняли.

У тому ж ряду - ганебний факт, коли керівники двох ніжинських вишів не надали приміщення для виступу опозиційній депутатці, голові парламентського комітету з освіти.

Укотре пересвідчуєшся, що просвітянська робота вимагає системності, принциповості й наполегливості на роки.
avatar
2
А як вам таке повідомлення:

Сьогодні, 30 квітня, представник ректорату Ніжинського ніверситету вручив колективу книжкового магазину "Освіта" офіційний лист з вимогою протягом трьох днів звільнити
приміщення.
Див. на http://vsiknygy.net.ua/news/27907/
avatar
3
Причина в тому, що "Просвіта" втратила колишній авторитет і не має належного впливу на людей і громадську думку.
avatar
4
Ви праві. "Просвіта" втратила авторитет одночасно з появою її на руїнах товариства української мови. Яка репутація може бути у "зозулі" ? Що стосується  чернігівської "Просвіти", то обнадійливими є недавні переміни. Своє слово має сказати й обласна конференція товариства.
avatar