реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Просвіта" звертається за захистом від монополістів

Сьогодні несподівано, без попередження, в приміщенні обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка енергетики відключили світло. Хоча жодних боргів "Просвіта" не має перед ними, навіть незважаючи на запроваджену всупереч здоровому глузду передоплату.

Перед тим від обласної адміністрації неодноразово приходили різні комісії, в тому числі на чолі із заступником голови обласної державної адміністрації Сергієнком, які замість допомоги громадській неприбутковій організації після аварії в приміщенні вишуковували якісь зачіпки, певно, для позбавлення "Просвіти" приміщення, яке ми займаємо з 1991 року. А про державницьку роль "Просвіти" й говорити зайве - бо тоді, коли комерсанти з обленерго та ОДА займалися накопиченням грошей, просвітяни виборювали українську мову, церкву, культуру, зрештою, державну незалежність...

Правління обласного товариства "Просвіта" імені Т. Шевченка, знаючи про маніакальні апетити приватизованого "Чернігівобленерго", закликає політичні партії та підприємницькі структури
спільно боротися проти монополізму. Зрештою, ми переконані, що стратегічні підприємства, такі як "Чернігівобленерго", повинні належати не олігарху - фінансисту комуністів Григоришину, а мають бути націоналізовані. Особливо в час російсько- української війни.

Якщо ні політичні партії з їх народними депутатами, ні підприємці з їх фінансовими ресурсами не здатні побороти шкідницький монополізм - невже це доведеться робити "Просвіті"?

Прес- служба обласної організації Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка



Теги:чернігівська Просвіта, Чернігівська ОДА, Чернігівобленерго


Читайте також



Коментарі (0)
avatar