реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Прокуратура визнала: будівництво Сороновича - незаконне

Прес-служба прокуратури Чернігівської області повідомляє, що будувати будинок за адресою вулиця Князя Чорного,4а не можна.

Прокуратура наагадує, що за дорученням органів прокуратури області, Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області ще у жовтні 2015 року проведено перевірку законності здійснення будівельних робіт на вказаній ділянці площею 0,22 га, за результатами якої встановлено неповноту відомостей, внесених в декларацію про початок виконання будівельних робіт та внесено приписи щодо зупинення будівництва та приведення відомостей у декларації до вимог законодавства. Крім цього, за скоєння правопорушення у сфері містобудівної діяльності, на КП «Чернігвбудінвест» накладено штраф у сумі 124 020 грн.

Замовник будівництва оскаржував результати перевірки та накладений штраф до суду, однак судами першої та апеляційної інстанції, за участі представника прокуратури області, у задоволенні позову КП «Чернігівбудінвест» відмовлено. На сьогодні штраф у сумі 124 020 грн. повністю сплачено.

З метою усунення порушення вимог законодавства, КП «Чернігівбудінвест» на розгляд Консультативної ради при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації було винесено питання погодження історико-містобудівного обґрунтування по вказаному об’єкту будівництва, розробленого Науково-дослідним інститутом пам’яткоохоронних досліджень Міністерства культури України, яке на засіданні від 23.06.2016 було відхилено з наданням зауважень.

Таким чином, на сьогодні робочий проект будівництва об’єктів нерухомості по вулиці Князя Чорного, 4а в місті Чернігові не погоджено, що унеможливлює проведення будівельних робіт.

Заява прокуратури з'явилась після представлення Комітету захисту історично- культурного середовища Чернігова



Теги:прокуратура Чернігівської області, незаконні забудови, Соронович, комітет захисту середовища


Читайте також



Коментарі (0)
avatar