реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Прокуратура вертає пенсійні гроші

За втручання прокуратури відшкодовано 3 млн. грн. пенсійної заборгованості
В прокуратурі Чернігівської області проведено міжвідомчу нараду з питань додержання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, державного контролю, підприємствами, установами та організаціями вимог законодавства про оплату праці та загальнообов’язкове державне пенсійне та соціальне страхування.

У нараді взяли участь керівники Територіальної державної інспекції праці, Головного управління Пенсійного фонду України, ДПА в Чернігівській області.

Під час наради було зазначено, що упродовж поточного року в сфері додержання законодавства про працю прокуратурою порушено 35 кримінальних справ, внесено 125 актів прокурорського реагування. До відповідальності притягнуто 80 осіб, з яких 6 -- органів контролю.
Особливу увагу учасники наради приділили правозахисній діяльності у сфері пенсійного забезпечення. Так було зазначено, що на усунення порушень закону у поточному році органами прокуратури внесено 73 акти реагування. До відповідальності притягнуто 35 посадових осіб, з них органів контролю -- 11. За втручання прокуратури відшкодовано 3 млн. грн.

Учасники наради визначили конкретні напрями роботи щодо більш ефективної протидії злочинам у сфері захисту конституційних прав громадян на працю та гарантованого державою пенсійного забезпечення.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області




Теги:заборгованість, пенсії, Прокуратура, права громадян


Читайте також



Коментарі (0)
avatar