реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Прокуратура подорожчала на 80 відсотків

«Замість гасла «Україна для людей», в новому держбюджеті реалізований протилежний принцип – країна для влади коштом громадян. Бюджет 2011 – це бюджет здирництва, який забирає гроші в людей і віддає чиновникам, щоб будувати поліцейську систему» – зазначив голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко.
На його думку, влада вирішила зекономити на зарплатах і пенсіях, здоров’ї та освіті звичайних громадян: «Якщо врахувати, що урядовий прогноз інфляції в розмірі 8,9% є штучно заниженим, то фактично мова йде про свідоме урізання владою доходів громадян».

На переконання Наливайченка, уже завтра слід очікувати зростання цін на продукти, електроенергію. Але абсолютно зухвало, на фоні різкого урізання фінансування соціальної сфери, влада пішла на небачене збільшення видатків на обслуговування влади і чиновницького апарату.

Зокрема, за словами голови політради партії, в 2011 році діяльність президента Януковича коштуватиме для громадян на 30% більше, ніж у попередньому, прокуратури – на 80%. Зокрема, на 40% збільшено видатки на клініку Феофанія, в якій лікуються всі міністри і депутати, видатки на оздоровлення і перевезення високопосадовців. Водночас, зростання прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної платні передбачене тільки на 8,9%, мінімальної пенсії – на 7,6%, збільшення видатків на галузь охорони здоров’я – на 2,4%, на освіту – 2,9%

Наливайченко зазначив, що провладна більшість у парламенті не підтримала конструктивні бюджетні пропозиції депутатів від «Нашої України» щодо покращення добробуту людей. Зокрема, були відкинуті пропозиції збільшити до прожиткового мінімуму щомісячної допомоги по догляду за дітьми до трьох років, виділення 5 млрд. грн. для підвищення посадових окладів медичних працівників та інші.
Наша Україна




Теги:бюджет, Наливайченко, передвиборчі обіцянки, Прокуратура, Наша Україна, Верховна Рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar