реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Прокуратура блюде інтереси обласної адміністрації

Прокуратурою Чернігівської області 2 березня заявлено до суду позов про скасування договору оренди водойми, укладеного в обхід закону.

Встановлено, що договір оренди земель водного фонду в басейні річки загальнодержавного значення на території Озерянської сільської ради для рибогосподарських потреб строком на 5 років укладено з фізичною особою на підставі розпорядження голови Варвинської райдержадміністрації від 17.11.2008.

Достовірно знаючи, що із введенням в дію Закону України «Про аквакультуру» з 01.07.2013 повноваження по розпорядженню вищезазначеними землями відійшли до компетенції обласних державних адміністрацій із проведенням процедури торгів, розпорядженням голови Варвинської райдержадміністрації від 07.02.2014 було поновлено договір оренди строком ще на 5 років.

Подібний випадок на території області не є поодиноким. Якщо такі незаконні розпорядження не скасовуються тими, хто їх видав, прокуратура, діючи згідно закону, в судовому порядку визнає їх та укладені на їх підставі договори оренди недійсними. Оце і вся децентралізація!



Теги:прокуратура Чернігівської області, оренда річки, Озеряни, лецентралізація, Варва


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Якщо закони погані, треба тиснути на депутатів і закони змінювати. А не звинувачувати правоохоронну систему в тому, що вона вимагає їх дотримання.
avatar