реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Прокол "Чернівгівобленерго"

Чернігівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розглянуло справу проти публічного акціонерного товариства енергопостачальна компанія «Чернігівобленерго» та наклало на неї штрафні санкції за порушення прав споживачів.

"Сіверщина" вже писала про їх оборудки і одлному зі своїх номерів -- спростування чи пояснення редакція так і не отримала.

Суть порушення, як нам пояснили в чернігівському відділенні Антимонопольного комітету, полягає в тому, що до квітня місяця 2011 року ПАТ «Чернігівобленерго» розповсюджувало своїм абонентам (громадянам) платіжні документи, в яких виставляло до сплати рахунок тільки за спожиту у попередньому місяці електроенергію. , Компанія вимагала від споживачів оплатити в 10-денний термін з дня отримання та пропонувала для надійного постачання електричної енергії сплатити прогнозовану вартість спожитої електроенергії.

З квітня місяця 2011 року Товариство почало розповсюджувати платіжні документи, в яких виставило до сплати рахунок, що включає в себе розрахунки за:

- спожиту в попередньому місяці електроенергію;

- плановий платіж за наступний місяць року за ще неспожиту електричну енергію,

не даючи право вибору споживачу, хоча в договорах укладених із споживачами не передбачено плановий платіж за ще невикористану електричну енергію.

Пунктом 20 Правил користування електричною енергією для населення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.1999 №1357 (надалі – Правила) зазначено: розрахунковим періодом для встановлення розміру оплати спожитої електричної енергії є календарний місяць.

Плата за спожиту протягом розрахункового періоду електричну енергію вноситься не пізніше 10 числа наступного місяця, якщо договором не встановлено іншого терміну. Тобто,

Правилами передбачено сплату споживачами спожитої електроенергії. Увага: тільки спожитої -- жодних авансів!



Теги:тарифи, Антимонопольний комітет, споживач, Чернігівобленерго


Читайте також



Коментарі (0)
avatar