реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Програма «80\20» дуже ефективна

Ця програма передбачає співфінансування міського бюджету в розмірі 80 відсотків вартості проекту.

Співфінансування здійснюється за умови, що мешканці вулиці чи будинку фінансують решту 20. Тобто на кожну вкладену мешканцями гривню місто дає чотири з бюджету громади. Ця програма дозволяє не чекати манни з неба, а змінювати життя в своєму мікрорайоні вже зараз.

Так у районі Старої Подусівки по вулиці Перемоги розпочали будівництво централізованої каналізації, що йтиме і по сусідніх вулицях – Московській, 21 Вересня, Панаса Мирного та Кримській. Зокрема, по цьому об’єкту вартістю 13 мільйонів гривень частка населення становить 2 мільйони 600 тисяч.

Роботи на Старій Подусівці розпочали менше місяця тому. Проєктна довжина мереж, які будуються – півтора кілометри. Наразі прокладено вже більше 200 метрів від вулиці Глібова.

Виконати будівництво повністю тут розраховують за 2 роки. Проєкт поділений на 2 черги. Перша черга – прокладання самопливного каналізаційного колектору, друга – влаштування комплектної підземної каналізаційної насосної станції. Крім того, у планах і асфальтування території приватних секторів, зокрема й вулиці Перемоги.
«Нещодавно програмою «80\20» також скористалися мешканці мікрорайону "Астра", де цього року прокладено більше 5 кілометрів каналізаційних колекторів, – повідомляє прес- служба Чернігівської міської ради. – А наступного року в рамках цієї програми централізована каналізація з'явиться ще і в приватному секторі мікрорайону Бобровиця.
"Голос України"



Теги:Подусівка, каналізація, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar