реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Мешканці мікрорайону отримають каналізацію за 20 відсотків вартості

У Чернігові діє міська програма облаштування інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору, що отримала коротку назву «80\20».

Суть її в тому, що за умови внесення 20 відсотків вартості будівництва чи ремонту самими мешканцями решту 80 відсотків фінансує міський бюджет. Наразі у програмі 5 об'єктів на загальну суму 24 мільйони гривень.

Виконком Чернігівської міської ради також включив у цю програму будівництво централізованої каналізації по чотирьох вулицях міста - Панаса Мирного, Кримській, Московській та Перемоги. Для будівництва мешканці мікрорайону Подусівка створили орган самоорганізації, який і виступає партнером міської ради та підрядника.

Відповідно до проєкту будівництва, загальна довжина ділянки самопливної каналізаційної мережі - 838 метрів. Вартість першої черги будівництва, згідно з експертним звітом, становить 12 мільйонів 470 тисяч гривень. Фінансування цього року - 3 мільйони 612 тисяч гривень. З них 2 мільйони 889 тисяч - кошти міського бюджету, 722 тисячі гривень (тобто 20 відсотків) - власні та залучені кошти органу самоорганізації населення.
"Голос України"



Теги:Подусівка, Чернігівська міська рада, самоорганізація населення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar