реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Продавав боєприпаси

Прокуратура затримала військового з частини, розташованої у Козелецькому районі Чернігівської області, який викрадав та продавав боєприпаси та елементи динамічного захисту танків.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури України, пише Інформатор.

За даними відомства, старший солдат військової служби за контрактом, який є водієм-електриком, упродовж травня-липня 2018 року викрадав з частини боєприпаси та елементи динамічного захисту танків та збував їх цивільній особі.

«24.07.2018 року вказаний військовослужбовець, перебуваючи за місцем свого проживання, реалізував громадянину України 7 елементів динамічного захисту танків та 4 пачки патронів калібру 7,62 мм, по 20 шт. у кожній пачці, за що мав намір отримати грошові кошти у сумі 3500 гривень. Даний факт задокументований під час негласних слідчих (розшукових) дій», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі розповіли, що готують підозру затриманому за фактом вчинення правопорушення, передбаченого статтею 410 Кримінального кодексу (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

Також відомство готує клопотання до суду про обрання для військового запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Теги:військова прокуратура, продаж зброї, селище Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar