реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Про покер простою мовою

Основні правила покеру

До основних правил покеру відносяться:

  • Гравці повинні змагатись один з одним, а не з будинком.

  • Обмежень за розміром ставок немає.

  • Кожен гравець отримує одну карту обличчям вниз і три карти вгору.

  • Після кожного раунду ставок гравці розкривають свої руки та порівнюють їх, щоб побачити, хто виграє.

  • Переможець забирає банк.

  • Рука складається з п'яти карт.

Як виграти в покер

У покері є три основні способи виграти. Ви можете перемогти свого опонента, маючи найкращу руку при розкритті карт, ви можете блефувати, щоб виграти банк, або ви можете діяти обережно і чекати, доки карти не зійдуться.

Останній підхід називається «кеш-грою», коли гравці просто намагаються отримати максимальну вигоду з того, що вони мають. Цей стиль покеру добре працює для людей з хорошими основами, але потребує терпіння та дисципліни. Якщо ви не знаєте, як правильно грати в цю гру, ви, мабуть, втратите багато грошей.

Якщо ви хочете покращити свої навички та навчитися краще грати в покер, ви можете подумати про гру в онлайн-покер. Існує безліч різних варіантів гри, у тому числі техаський холдем, омаха хай-лоу, семикарточний стад, разз, лоуболл з потрійним обміном від двійки до сімки і навіть божевільні вісімки. 

Ви можете знайти безкоштовні ігри в покер та слоти на реальні гроші у такого відомого провайдера ігрового софту як Playson.

Рейтинг комбінацій у покері

Гравці у покер завжди шукають способи покращити свою гру. У цій статті ми розглянемо найкращі можливі руки з точки зору рангу в стандартних правилах покеру.

  • Флеш-рояль: 5-карточний флеш-рояль складається з п'яти карт однієї масті по порядку від туза до десятки. Наприклад,  Q♠K♠J♠T♠A♠ 

  • Стріт-флеш: 5-карточний стріт-флеш складається з будь-яких п'яти карт однієї масті по порядку, окрім Q♠K♠J♠T♠A♠ (див. Флеш-рояль). Наприклад, Q♠K♠J♠T♠9♠

  • Каре: Це найпростіший спосіб виграти банк. Вам просто потрібно чотири карти будь-якої масті, одного значення. Наприклад, К♠К♥К♦К♣7♥.

  • Фулл-хаус: це другий за простотою спосіб виграти банк. Вам просто потрібно три карти будь-якої масті, одного значення та ще дві інші карти одного значення. Наприклад, J♥J♠К♠К♥К♦

  • Флеш: 5-карточный флеш складається з будь-яких п'яти карт однієї масті, наприклад К♠10♠9♠8♠7♠

Як грати в покер

Роздача в безлімітному покері починається з того, що кожен гравець отримує дві закриті карти, які називаються «кишеньковими картами». Гравці повинні використовувати будь-яку комбінацію своїх закритих карт та 5 загальних карт на столі, щоб скласти найкращу комбінацію з 5 карт.

Гравцям роздається набір з трьох загальних карт («Флоп»), і тепер вони мають ще 3 варіанти: кол, рейз, фолд. Після флопу слідує ще один раунд торгівлі, який називається Тьорн, додається ще 1 карта. Потім видає останню карту, що зветься рівером.

Гра закінчується, коли один із гравців отримає виграшну руку та забирає банк. Якщо ніхто не виграє, банк ділиться між усіма гравцями.

Кнопка дилера та блайнди

Кнопка використовується для вказівки того, хто має отримати наступну карту. Коли кнопка натиснута, гравець, що її тримає, отримує наступну карту. Після кожного раунду кнопка переміщається на одну позицію за годинниковою стрілкою. Таким чином, дилер знає, в якому напрямку рухатиметься після кожного раунду.

У багатьох онлайн-покер-румах баттон розташований ближче до центру столу. Причина в тому, що це допомагає гравцям стежити за грою. Незважаючи на те, що кнопка зазвичай розташована посередині, ви можете розмістити її в будь-якому місці столу.

Ви можете використовувати ту ж саму концепцію для своїх домашніх ігор у покер. Наприклад, ви можете зробити коло навколо столу і поставити маркер на кожен стілець. Потім коли хтось хоче взяти наступну карту, йому просто потрібно натиснути на стілець.






Коментарі (0)
avatar