реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Про отамана Галаку говорили науковці

Нещодавно у Чернігові пройшов круглий стіл «Селянські повстання та діяльність отамана Галаки на півночі Чернігівщини в 1919-1921 рр.: факти, джерела, оцінки» присвячений історії селянських антибільшовицьких повстань на Чернігівщині в 1919-1921 роки та, зокрема, діяльності одного з селянських ватажків того періоду – отамана Галаки.

Фактичним його організатором виступив Сергій Шумило, а в роботі взяли участь науковці з Києва, Гомеля та Чернігова.

Так доктор історичних наук, професор, завідуючий відділом історії української революції (1917-1921 р.р.) Інституту історії України НАНУ Владислав Верстюк з Києва розкрив тему селянських повстанських рухів в контексті історії Української революції 1017-1921 р.р. А кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка Ірина Еткіна говорила про повстання у Чернігівській губернії.

Голова єврейської громади Чернігова Семен Бєльман акцентував на жорстокості галаківського загону, особливо щодо євреїв. Про отамана Галаку (Івана Васильчикова) говорили науковці та краєзнавці Тамара Демченко, Валентіна Мятлицкая і Ніна Стужинськая (Гомель), Олександр Ясенчук, Ігор Кондратьєв.



Теги:отаман Ангел, Сергій Шумило, отаман Галака, Владислав Верстюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar