реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Про кочерги, що стирчать з піску і "братів" з "Градами"

16 червня під Авдіївкою від пострілу ворожого снайпера загинув розвідник 13-го окремого мотопіхотного батальону, старший солдат Сергій Кошмал («Якудза»). Через два дні його ховали на Бахмаччині. Був оголошений день жалоби за загиблим. На поховання зібралися бойові побратими, друзі, учасники війни та небайдужі мешканці району. У прощальній промові голова Бахмацької районної ради, представник політичної партії «Наш Край» Віталій Кочерга, оцінюючи події на сході України, назвав їх «братовбивчою війною», що викликало обурення в усіх присутніх. Люди питалися: кого цей Кочерга називає «братами»?!!!

Через те на черговій сесії Бахмацької районної ради під тиском депутатів від ВО «Свобода» голова районної ради Віталій Кочерга був змушений декілька разів просити вибачення за свої слова в учасників війни. Віталій Кочерга дав слово надалі не допускати подібної риторики, а свої промови будувати з позицій патріотизму та державництва. Про таке нашому виданню повідомила прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода».

Також з ініціативи депутатів районної ради від ВО «Свобода» на тій сесії було ухвалено рішення про безкоштовне харчування дітей з родин учасників російсько-української війни у дитячих садках. Крім того, з ініціативи депутатів-свободівців внесені зміни до програми соціальної підтримки учасників АТО, де збільшено фінансування за окремими пунктами програми. Окремо було ухвалено рішення про надання одноразової матеріальної грошової допомоги на лікування та реабілітацію у розмірі 100 тисяч гривень учаснику російсько-української війни Валерію Савенкову.

Після розгляду запиту депутата районної ради від ВО «Свобода», голови спілки учасників АТО, ветерана російсько-української війни Володимира Брюховецького було утворено комісію з вивчення діяльності комунального підприємства районної ради «Бахмацьке», яке на думку місцевої громади створювалося, як одна зі схем корупційної діяльності керівництва районної ради. З ініціативи свободівських депутатів на цій сесії рішенням районної ради у КП «Бахмацьке» було вилучено більше 300 га орної землі та одразу зарезервовано для надання земельних ділянок учасникам АТО.

«До мене, як до депутата, неодноразово зверталися мешканці Бахмаччини, які повідомляли, що протягом багатьох років на колишньому військовому полігоні організованою злочинною групою проводиться незаконний видобуток і продаж піску, що завдає шкоди довкіллю та наносить фінансові збитки державі у великих обсягах. Заявники повідомляють, що цей пісок масштабно використовується при будівництві державними та приватними установами та організаціями, зокрема, при будівництві ферми у с. Красносільське Борзнянського району на Чернігівщині. На думку заявників, до злочинної схеми причетне комунальне підприємство «Бахмацьке» та керівництво Бахмацької районної ради», -- розповів Володимир Брюховецький.

Однак, не встигли «свободівці» розворушити той «вулик», як одразу після сесії на мобільний телефон голови Бахмацької районної ВО «Свобода» Дениса Сергієнка надійшов телефонний дзвінок з незнайомого йому номеру. Незнайомець, що представився «Ігорем з полігону», озвучив погрози фізичної розправи за порушені ним на сесії районної ради питання щодо незаконного видобутку піску на тому полігоні.

У зв’язку з цими фактами, наголошує прес-служба «Свободи», депутат Бахмацької райради Володимир Брюховецький скерував депутатське звернення прокурору Чернігівської області з вимогою вжити належних заходів з припинення діяльності організованої злочинної групи, яка здійснює незаконний видобуток і продаж піску; встановити шкоду довкіллю та фінансові збитки, завданні державі та органам місцевого самоврядування внаслідок діяльності вказаної злочинної групи; проконтролювати належне проведення слідчих дій стосовно факту погроз Денисові Сергієнку; встановити причетність до діяльності вказаної організованої злочинної групи керівника комунального підприємства районної ради «Бахмацьке» пана Шаповала І.В. та голови Бахмацької районної ради пана Кочерги В.А.

Чернігівська обласна організація ВО «Свобода» вимагає від правоохоронних органів вжити належних заходів та провести об’єктивне розслідування вказаних корупційних фактівХвиля Десни



Теги:Бахмач, російсько- українська війна, ВО Свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar